Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a refuzat, joi, sa spuna daca se va inscrie in cursa pentru acest sector sau primaria Capitalei din partea PDS, dar l-a invitat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, sa il contracandideze la locale, detaliind totodata proiectele sale pentru Bucuresti.

Intr-o conferinta de presa desfasurata la Palatul Parlamentului, Vanghelie a anuntat isi va asuma presedintia comitetului de initiativa pentru reorganizarea Partidului Dreptatea Sociala (PDS), la propunerea liderului PDS, Ion Sasu, afirmand ca mai multi membri PSD se vor alatura formatiunii.

Marian Vanghelie a afirmat ca in urmatoarele trei saptamani partidul va avea un Congres si ca daca nu va reusi sa fie ''mai puternic decat PSD'' va pleca ''acasa''.

''Sunt sigur ca multi o sa spuneti ca Marian Vanghelie isi asuma intr-un moment complicat pe care il are in viata preluarea unui partid pentru a sustine si a incerca de a vorbi despre o stanga autentica in Romania. Imi propun exact asa cum a spus si Olguta si o felicit, cred ca este singurul lider din PSD care in ultimul an am vazut ca are curajul sa spuna ceva, daca toti ne ascundem in munti cine mai vorbeste. Cred ca am capatat influenta necesara, nu neaparat politica, organizatorica, ci aceasta experienta de a merge putin cu catusele prin fata dumneavoastra si a romanilor'', a adaugat Vanghelie.

El a refuzat sa spuna daca isi va asuma o candidatura la sectorul 5 sau la primaria Capitalei, precizand ca PDS va propune candidati pentru primariile de sectoare si pentru Primaria Capitalei pana pe 20 aprilie ''care se vor bate pentru voturile de pe stanga (…) ca sa vada doamna Firea ca stanga suntem noi, nu ea''.

Cu toate acestea, Vanghelie si-a expus planurile la Primaria Capitalei, intrebat fiind ce va face daca va fi ales edil al Bucurestiului. El a spus ca trebuie ''sa nu se privatizeze RADET-ul'', ''RATB sa fie ca in Franta, nu ca la Londra'' si "sa lasam naibii iarba aia si sa punem cum pun astia la Washington seminte'', afirmand totodata ca ar trebui ''sa mai lasam privatizarile hazlii''.

''Am avut propuneri de la mai multe partide sa candidez si la Primaria Generala si la sectorul 5'', a sustinut fostul social-democrat.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

''Daca Dragnea este barbat sa vina sa candideze cu mine (la capitala sau la sectorul 5-n.r.)'', a fost provocarea lansata de Vanghelie liderului PSD.

Marian Vanghelie este judecat sub control judicar in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie, informeaza MEDIAFAX.

Conform rechizitoriului procurorilor, in perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, in calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si partial de Laura Ciocan, a cerut si a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentand un "comision" de 20% din incasari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.