Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara ca scandalul global Panama Papers va schimba felul in care va evolua economia globala, dar ca este "multumit" ca nu a gasit nume romanesti foarte cunoscute sau in pozitii politice inalte in lista.

"Dupa parerea mea este o problema care nu ne afecteaza numai pe noi si recunosc ca sunt multumit, sper sa nu apara alte surprize, ca nu am regasit inca nume foarte cunoscute sau in pozitii foarte inalte politice din Romania in aceasta lista, Panama Papers. Sunt unii afaceristi din Romania, parte din ei sunt deja in diferite procese tot pentru evaziune fiscala", a afirmat presedintele la TVR.

Klaus Iohannis a mai spus ca "mega scandalul global" Panama Papers va avea urmari asupra felului in care va evolua economia globala si asupra modului in care tarile se relationeaza la firmele care functioneaza pe teritoriul lor.

"Cred ca aceasta chestiune trebuie sa o privim cu toata seriozitatea. Asa-numitul scandal Panama Papers este mult, mult mai mult decat un scandal care a aparut in media si acolo ramane. Este un mega scandal global, sunt enorm de multi politicieni, oameni de afaceri cunoscuti implicati in acest scandal si trebuie sa vedem un pic despre ce e vorba aici", a adaugat seful statului.

"Acesti bani care au fost ascunsi, nu cumva provin si din coruptie? Si atunci la acesta intrebare anchetatorii vor trebui sa vina cu raspunsuri foarte pertinente si am vazut ca sunt deja urmari politice, un prim-ministru a demisionat in urma acestui scandal, s-au anuntat anchete ample in foarte multe tari si la noi ANAF a anuntat ca va face verificari", a mai spus Iohannis.

Un grup de mass-media international, coordonat de catre Consortiul International al Jurnalistilor de Investigatie, a dezvaluit, duminica seara, faptul ca mai multe personalitati sportive, lideri politici, oameni de afaceri si celebritati, beneficiaza de sistemul de conturi offshore, in paradisuri fiscale cu reglementari opace, pentru a-si ascunde averile, scrie MEDIAFAX.

Printre numele din Romania implicate, potrivit informatiilor disponibile in acest moment, se numara Frank Timis, Cristian Borcea, Constantin Iacov, Paul Lambrino sau Remus Truica.

Citeste si:
Jador, primele declarații în scandalul cu Florin Salam. De la ce a...
Jador, primele declarații în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.