Liderul PNL Alina Gorghiu a declarat ca, in maxim o saptamana, sesizarea PNL privind organizarea alegerilor locale in doua tururi de scrutin va ajunge la instanta de contencios administrativ si se va da un termen de judecata, astfel incat dosarul sa fie trimis la CCR si sa fie transata problema.

Gorghiu a explicat, duminica, la Pro TV, ca in pofida scepticismului unora, este timp suficient pentru ca instanta de contencios administrativ sa trimita dosarul la Curtea Constitutionala care sa dea o decizie, astfel incat alegerile locale sa se desfasoare in doua tururi de scrutin.

“E suficient timp, in cateva zile, in mod normal, guvernul trebuie sa trimita intampinarea pe sesizarea noastra legata de doua tururi de alegeri catre instanta de contencios. Noi suntem deja pregatiti sa depunem in foarte scurt timp intampinarea si se va da termen. Deci eu estimez ca, in maxim o saptamana, vom avea un termen in instanta de judecata, termen la care sa putem invoca exceptia neconstitutionalitatii alegerilor intr-un singur tur. Instanta va decide cand trimite dosarul la Curtea Constitutionala si Curtea se va pronunta”, a declarat Alina Gorghiu.

Liderul PNL a insistat ca pot fi organizate doua tururi de scrutin si in ipoteza in care CCR se pronunta cu doar cateva zile iniante de 5 iunie, data oficiala a alegerilor locale, stabilita prin Hotararea de Guvern pe care PNL a atacat-o in contencios administrativ, scrie MEDIAFAX.

“Acum stiu argumentele celor care privesc cu scepticism (…) Eu nu cred ca timpul ar trebui sa blocheze un demers care duce la ideea de democratie in Romania si la legitimitatea primarilor. E timp suficient si daca se pronunta (CCR-n.r.) cu cateva zile inainte. Avem tot timpul din lume sa organizam, dupa doua saptamani de la data de 5 iunie, alegeri”, a mai sustint copresedintele PNL.

PNL a depus pe 12 februarie o plangere prealabila la Secretariatul General al Guvernului prin care instiinteaza ca va ataca Hotararea de Guvern privind stabilirea datei alegerilor locale. Raspunsul guvernului a fost dat la 8 martie.

Citeste si:
Măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu, analizate de CCR
Măsurile fiscale propuse de...

Demersul PNL este singura cale procedurala pe care partidul o mai avea la dispozitie pentru a pune in discutie legea alegerilor locale, respectiv organizarea acestora intr-un singur tur de scrutin. Legea este in viogare si nu poate fi atacata la CCR decat in cadrul unui proces pe rolul instantelor sau, direct, de Avocatul Poporului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.