Presedintele Klaus Iohannis a declarat, la intalnirea cu reprezentantii comunitatii de romani de la Washington, ca, in cadrul parteneritului strategic cu SUA, colaborarea in domeniul securitatii este "chiar foarte, foarte buna", dar ca este loc de imbunatatirea relatiilor economice.
"Daca la partea politica, dupa cum am spus, stam extraordinar de bine, in zona militara si a colaborarii in domeniul securitatii stam foarte bine. Avem foarte multe programe comune, militarii de la noi cu militarii americani au in acest an cred ca peste 100 de exercitii comune. In domeniul securitatii, colaborarea este chiar foarte, foarte buna. Si, in fine, in domeniul trei, economic, aici cred ca mai este loc, mai este loc pentru o colaborare mai buna, mai este loc foarte mult pentru investitori americani in Romania, dar, recunosc, mie mi-ar place sa avem si investitori romani in America", a spus sambata presedintele la intalnirea cu romanii din diaspora.

Iohannis a mentionat ca a avut intalniri "foarte bune" si ca a schimbat cateva cuvinte cu presedintele Barack Obama, cu vicepresedintele Joe Biden, si cu secretarul de stat John Kerry. "Una peste alta, a fost o dovada a faptului ca Romania si cu Statele Unite ale Americii au un parteneriat foarte strans, foarte bun si cu o perspectiva foarte frumoasa", a spus Iohannis.

Presedintele a mai spus ca Parteneriatul Strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii este "extrem de important pentru noi" si ca "ne preocupa" toate cele trei componente: politica, militar-securitara si economica, scrie MEDIAFAX.

"Acest Parteneriat Strategic evident ca poate sa se consolideze si sa creasca doar in masura in care este umplut de continut si este propagat, este dus mai departe, si aici v-as ruga sa jucati rolul pe care mi-ar place sa vi-l dau de ambasadori pentru Romania", a mai spus seful statului.

Presedintele Klaus Iohannis a participat la summitul de la Washington privind securitatea nucleara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.