Presedintele Klaus Iohannis, aflat la Washington, a declarat ca va chema partidele la consultari, in saptamanile urmatoare.

"Ecoul din tara ma bucura. Daca politicienii asteapta aceste consultari inseamna ca au inteles mesajul meu vreau sa-i asigur pe toti ca in urmatoarele saptamani voi avea consultari cu toate partidele politice. Vom aduna si experti care vin sa propuna cateva idei in domeniu si sper sa reusim in cel mai scurt timp sa incepem un proces de modernizare si actualizare a intregii legislatii", a declarat seful statului, la Washington, unde participa la summit-ul privind securitatea nucleara.

Miercuri, senatorul Daniel Savu, membru al Comisiei parlamentare de control SRI, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca presedintele Klaus Iohannis ii va chema pe liderii partidelor parlamentare la consultari pentru a-i convinge sa adopte in regim de urgenta legea privind cartelele prepay si legea securitatii cibernetice.

Seful statului a facut acest anunt in sedinta de bilant al SRI pe anul 2015, potrivit senatorului. “Presedintele a spus ca va vorbi cu liderii partidelor sa-i convinga ca aceste modificari sunt importante si ca exista un vid legislativ din acest punct de vedere“, a declarat senatorul Daniel Savu.

Senatorul a mai spus ca presedintele nu a precizat cand ii va chema pe liderii partidelor parlamentare la consultari. “A spus doar ca sunt modificari importante in interesul sigurantei nationale si s-a angajat sa discute cu liderii partidelor despre acestea“, a completat Savu.

Joi, presedintele PSD Liviu Dragnea a precizat ca exista aceasta informatie privind consultarile, iar social-democratii vor participa la discutiile convocate de seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.