Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, l-a contrazis pe purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, in problema alocatiilor mamelor, afirmand ca este sarcina Guvernului.

"Mie mi se pare nepotrivit raspunsul Guvernului, al primului ministru, ca trebuie Parlamentul sa spuna de unde sunt bani. Raspunsul dovedeste un singur lucru, anume neintelegea unei probleme fundamentale, care este evolutia demografica a Romaniei. Avem o o rata a natalitatii extrem de scazuta, populatia Romaniei este in descrestere. Este evident ca acesta este numai una dintre masurile absolut necesare pentru stimularea natalitatii in Romania, fiindca altfel riscam ca la orizontul anului 2050, care nu e asa de departe, sa ajunga cu o populatie de numai 16 milioane de locuitori. Trebuie sa ne gandim ca masurile care sunt astazi adoptate nu isi aduc efectele in piata muncii decat peste 20 de ani. Urgenta adoptarii unei asemenea masuri si gasirea de catre Guvern, ca este sarcina Guvernului sa aloce corect fondurile pentru obiectivele strategice, este foarte clara", a declarat presedintele Senatului.

El a mai spus ca printre problemele de strategie prioritara a tarii se regasesc si cresterea demografica si stimularea natalitatii.

"Este sarcina Guvernului sa gaseasca rapid solutia, avand in vedere ca incasarile bugetare sunt in crestere. Eu cred ca, vazand sumele modeste necesare pentru acoperirea acestor obligatii pe care legea le prevede, nu reprezinta o problema serioasa. Cred ca e mai mult o dovada a lipsei de intelegere profunda a lucrurilor", a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

Guvernul asteapta ca Parlamentul sa precizeze care sunt sursele de finantare pentru majorarea plafonului indemnizatiilor pentru mame, asa cum prevede Constitutia, a reiterat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, dupa ce jurnalistii l-au intrebat daca legea va fi contestata la CCR.

Camera Deputatilor a adoptat miercuri, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege prin care cresc indemnizatiile pentru cresterea copilului, dar si eliminarea plafonului de 3400 de lei pentru parintii care castiga mai mult de atat.

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

Legea merge la promulgare, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.