Ambasada Statelor Unite la Bucuresti a precizat joi, dupa votul privind retinerea si arestarea deputatului Sebastian Ghita, ca nu comenteaza cazuri individuale, insa "imunitatea parlamentara nu trebuie folosita abuziv" pentru a proteja pe cineva.
"Asa cum am spus de multe ori in trecut, reducerea coruptiei este vitala pentru prosperitatea, securitatea si dezvoltarea generala a Romaniei. Desi nu comentam cu privire la cazuri individuale, un principiu esential al democratiei este faptul ca toti oamenii sunt egali in fata legii. Imunitatea parlamentara nu trebuie folosita abuziv sau necorespunzator pentru a proteja pe cineva", a precizat joi Ambasada SUA.

Deputatii au respins miercuri cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a lui Sebastian Ghita, dupa ce stabilisera ca acesta nu poate fi nici retinut de procurorii anticoruptie, care au formulat sapte capete de acuzare impotriva acestuia, printre care dare de mita si trafic de influenta, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.