Partidul National Liberal a adoptat marti o rezolutie prin care anunta ca selectia candidatilor la alegerile parlamentare din 2016 se va face doar pe baza criteriilor de integritate, impuse in decembrie anul trecut, dupa valul de proteste de la Colectiv.

“Parlamentarii PNL vor participa la alegerile parlamentare din anul 2016, in calitate de candidati, doar daca indeplinesc toate criteriile si normele de natura profesionala, politica si de integritate stabilite de PNL”, se arata in documentul liberalilor.

In privinta problemelor cu justitia, criteriile PNL sunt: Sa nu fi inceput urmarirea penala pentru infractiuni de luare sau dare de mita sau infractiuni comise cu violenta; Sa nu fi fost condamnati definitiv pentru infractiuni de coruptie; Sa nu fi fost trimisi in judecata pentru alte infractiuni comise cu intentie; Sa nu se afle intr-o masura preventiva - arest, arest la domiciliu sau control judiciar pentru orice infractiune cu intentie, scrie MEDIAFAX.

In privinta contractelor cu statul, PNL interzice candidatura doar celor care au avut contracte cu institutia pentru care intentioneaza sa candideze sau cu institutiile subordonate acesteia. Legat de traseism, PNL interzice candidatura doar celor care au schimbat de trei ori partidul politic, “altfel decat prin fuziuni”.

Potrivit citeriilor de integritate nu pot candida nici cei care s-au gasit in urmatoarele situatii: Fals in declaratii (sa nu aiba neregului sau falsuri constatate prin hotariri definitive, in declaratia de avere sau interese), Incompatibilitate si conflict de interese (Sa nu se afle sub efectul unei hotariri judecatoresti definitive de incompatibiltate sau conflict de interese), Atitudini discriminatorii (Sa nu fi avut declaratii sau atitudini rasiste, sovine, xenofobe sau discriminatorii constatate prin hotariri definitive), Datorii la buget (Sa nu inregistreze datorii la bugetul local, mai vechi de un an, in calitate de persoana fizica), Plagiat (Sa nu fi fost dovedit prin hotarari judecatoresti definitive ca a obtinut diplome sau alte titluri prin plagiat).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.