Premierul Dacian Ciolos a declarat ca nu se gandeste "la o demitere sau la o numire" in ceea ce priveste conducerea Departamentului pentru Situatii de Urgenta

Afirmatiile au fost facute de seful Executivului marti, cu ocazia participarii la prezentarea raportului anual al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si in contextul in care jurnalistii prezenti l-au intrebat daca intentioneaza sa-l schimbe pe secretarul de stat in MAI Raed Arafat de la conducerea Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

"Nu ma gandesc la o demitere sau la o numire in contextul asta, eu vreau sa vad cum putem imbunatati sistemul pentru ca acolo nu e vorba doar de un om, e vorba de un sistem cum functioneaza. Eu am cerut Corpului de Control sa aiba discutii acum de clarificare si cu Ministerul de Interne, si cu Ministerul Sanatatii, sa vedem ce date in plus sau elemente in plus avem fata de concluziile pe care le-a tras Corpul de Control si probabil saptamana viitoare o sa am o discutie cu toata lumea ca sa vedem ce masuri de imbunatatire a sistemului putem lua pentru perioada urmatoare", a spus premierul.

Reprezentantii mass-media l-au mai intrebat pe Dacian Ciolos daca nu a avut cumva impresia ca Raed Arafat l-a "atacat destul de dur" aratandu-se deranjat de faptul ca Guvernul a facut public Raportul Corpului de Control in cazul Colectiv inainte sa aiba o discutie cu el, dar premierul a spus ca nu s-a considerat atacat, relateaza MEDIAFAX.

"Nu, nu mi s-a parut. Multa lume are impresia ca noi traim acolo, in Guvern, intr-un conflict permanent, sa dam afara oameni, sa-i numim pe altii. Nu, nu mi se par. Eu am avut discutii tot timpul foarte civilizate cu domnul Arafat si inca o data cred ca cei care au responsabilitati in Guvern trebuie sa-si concentreze atentia pe ceea ce e de facut in Guvern si nu pe tot felul de astfel de dezbateri. Dezbaterile sunt foarte utile, dar deciziile se iau in institutii si institutiile trebuie sa-si asume responsabilitatea", a mai spus Dacian Ciolos.

Citeste si:
Explozii uriașe la o stația GPL din Crevedia. O persoană a decedat
Explozii uriașe la o stația...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.