Deputatul Sebastian Ghita a declarat vineri ca le va cere colegilor din Camera Deputatilor sa respinga solicitarea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii sale, afirmand ca denuntatorul sau este un ''personaj'' care a vandut droguri, a facut contrabanda si si-a trimis in inchisoare procurorul.
"Pare un dosar voluminos, dar tinand cont ca e vorba doar despre denunturi si ca toate seamana intre ele si ca vin de la niste denuntatori cel putin curiosi pe care am sa-i prezint colegilor din Comisia juridica, nu cred ca sunt elemente care sa-mi ocupe foarte mult timp. O sa imi pregatesc pentru marti in comsia juridica argumentele. Deputatilor din Comisia juridica in primul rand o sa le prezint calitatea denuntatorilor si o sa o fac si publica sa stiti toti cum arata astazi un denuntator in Romania cu peste 10 dosare penale si nu stiu cate arestari si daca un astfel de personaj reuseste sa-si darame anchetatorul, daca un astfel de personaj dupa ce este inchis de catre un procuror sef, dupa ce este arestat si trimis in judecata, reuseste cu un denunt sa il trimita el in inchisoare pe procuror, apoi nu stiu cine cui face dosare aici", a afirmat Sebastian Ghita, venit sa isi consulte dosarul la Comisia juridica din Camera Deputatilor, potrivit MEDIAFAX.

El a sustinut ca nu este singura ''victima'' a celui care l-a denuntat, ''acel personaj caruia ii spunem om de afaceri Razvan Alexe''. ''Si pe procurorul care l-a cercetat l-a inchis si ma intreb daca nu cumva e o razbunare a acestui persoanj si care este calitatea morala in fata societatii a acestui personaj sa denunte un procuror care l-a anchetat si cum ajungem sa il credem. Un om care a vandut droguri, a facut contrabanda, nu stiu cate infractiuni nu a facut omul asta si ajunge sa infunde un procuror cu un denunt mincinos'', a adaugat Sebastian Ghita.

Nu crede ca deputatii vor da curs cererii DNA

"Am incredere in judecata colegilor mei si ii voi ruga sa nu incuviinteze aceasta cerere. Chestiunea cu imunitatea parlamentarilor este falsa. Nu putem discuta despre faptul ca un parlamentar nu poate fi cercetat anchetat sau trimis in instanta, si judecatorii sa decida. Discutam despre faptul ca un parlamentar trimis aici de cetatenii Romaniei sa asigure o majoritate poate fi oricand sau nu arestat, iar eu cred ca in toate tarile civilizate regula este ca parlamentarii sa nu poata fi arestati decat dupa ce un dosar se judeca. Cred ca in ceea ce priveste acest dosar si acuzatiile de aici sunt absolut nevinovat, pare o vesnica incercare de a mi se pune lucruri in carca dupa anul trecut. Daca 15 ani zeci, sute de institutii au verificat si au controlat activitatea mea si dupa ce s-au pierdut alegerile constat ca, dintr-o data, am devenit tartorul dracilor, atunci nu mai stiu ce sa cred", a adaugat Sebastian Ghita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.