Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Ontanu, este arestat preventiv pentru 30 de zile, in acelasi dosar fiind arestata si avocata Loredana Radu.

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au dispus arestarea preventiva a lui Neculai Ontanu, pentru 30 de zile, pentru luare de mita. In acelasi dosar, judecatorii au mai dispus arestarea avocatei Loredana Radu, fost aparator al lui Victor Ponta, aceasta fiind acuzata de complicitate la luare de mita si spalare de bani, informeaza MEDIAFAX.

Potrivit deciziei magistratilor, Sutru Toma, secretar al Consiliului local al Sectorului, a fost arestat preventiv, acesta fiind acuzat ca ar fi solicitat pentru interventia sa doua milioane de euro, banii fiind mascati sub forma unui contract de vanzare cumparare pentru un teren care nu putea fi utilizat, pretul acestuia fiind supraestimat, spun procurorii.

Procurorii DNA arata ca in perioada 2006-2007, Neculai Ontanu, in calitate de Primar al Sectorului 2, ar fi facilitat procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, fara a tine cont de recomandarile juristilor din cadrul institutiei pe care o conducea. „ Inculpatul Ontanu Neculai era presedintele subcomisiei de fond funciar, iar inculpatul Sutru Toma era secretarul subcomisiei. Inculpatii au avut o implicare directa pe parcursul procedurii si au fost interesati de finalizarea cu succes a acesteia. Demersurile efectuate de Ontanu Neculai si Sutru Toma au avut un caracter atipic, printre acestea regasindu-se pastrarea nemijlocita a documentatiei in biroul secretarului, ignorarea opiniilor formulate de departamentul juridic si formularea propunerii de reconstituire in lipsa avizului emis de acest departament”, mentioneza procurorii DNA in referatul cu propunerea de arestare preventiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.