Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat joi, dupa ce a semnat in cartea de condoleante deschisa la Ambasada Belgiei, ca Europa a fost atacata in centrul democratiei si ca Europa trebuie pastrata ca un spatiu al tolerantei si al libertatilor.

''E un moment dificil pentru toata lumea, pentru noi, lumea democratica, pentru toate valorile noastre fundamentale, pentru tot in ceea ce credem si am construit, pentru spiritul nostru si pentru libertatile pe care le-am tranmis atator generatii si lumii intregi. Noi am fost atacati in centrul democratiei si valorilor noastre europene. Trebuie sa luptam pentru ele, trebuie sa fim uniti la nivel de sefi de guverne, presedinti de state, presedinti de parlamente si sa aratam lumii intregi ca acest spatiu de securitate si prosperitate va ramane un loc in care toata lumea poate sa-si gaseasca sansa pentru un viitor'', a spus Valeriu Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor a mai afirmat ca Europa trebuie sa ramana un spatiu al tolerantei si al libertatilor.

''Securitatea este extrem de importanta pentru noi. Acasa, pe strada, in bloc... Romania, din fericire, este in acest moment o tara libera, o tara in care ai sansa sa te exprimi liber si sa ai securitate si prosperitate. Dar trebuie sa fim uniti. Suntem 28 de state europene si trebuie sa aratam lumii ca suntem solidari si gasim solutii. E un moment delicat pentru noi toti, criza refugiatilor i-a pus pe foarte multi in aceasta dilema - sa accepte sau sa nu accepte. Dar cei care pleaca si vin aici nu vin pentru ca le este bine acolo la ei. Europa asa a fost intotdeauna - un spatiu al tolerantei, al libertatilor si trebuie sa-l pastram la fel. Este de datoria noastra'', a conchis Valeriu Zgonea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.