Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a validat marti noul Consiliu de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) cu 312 ''pentru'', 21 ''impotriva'' si un singur vot anulat.

George Orbean a primit aviz negativ in Comisiile reunite de cultura

Propunerea noului Consiliu de Administratie al TVR pentru functia de presedinte-director general, George Orbean, a primit aviz negativ in Comisiile reunite de cultura ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Acesta a primit 15 voturi ''pentru'' si 18 ''impotriva'', avizul fiind unul consultativ.

Decizia finala apartine plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

Sedinta de plen a Parlamentului in care trebuia votat presedintele-director general al TVR a fost suspendata marti din lipsa de cvorum, la apelul nominal raspunzand doar 263 de parlamentari.

Plenul Parlamentului a fost covocat, miercuri, la ora 10:30 pentru a-l valida pe presedintele-director general al TVR.

"Maine inceteaza mandatul directorului interimar al TVR (Irina Radu-n.r.), acesta este motivul pentru care liderii grupurilor parlamentare au cerut ca plenul sa fie convocat maine dimineata (miercuri, la ora 10:30-n.r.)", a declarat presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea, dupa ce a constatat ca la apelul nominal au raspuns doar 263 de parlamentari, cvorumul de sedinta fiind de 273 de alesi.


George Orbean, ales presedinte-director general al TVR de catre membrii CA

Membrii CA al TVR s-au reunit marti in prima sedinta, dupa validarea de catre plenul Parlamentului, desemnandu-l pe George Orbean, propunerea Guvernului, drept presedinte-director general al institutiei.

George Orbean a fost consilierul fostului presedintelui TVR Stelian Tanase si manager de proiect la Digi 24. El urmeaza a fi audiat de comisiile reunite de cultura, dupa care va trebui sa treaca de votul plenului.


Ulterior validarii, toti membri Consiliului de Administratie al TVR au depus juramantul in fata Camerelor reunite ale Parlamentului.

''Jur sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar interesele Romaniei, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, sa imi indeplinesc cu onoare, constiinta si fara partinire atributiile ce imi revin potrivit functiei si sa pastrez secretul profesional. Asa sa-mi ajute Dumnezeu'', este juramantul rostit de fiecare membru al CA al SRTv.

Noii membri ai Consiliului de Administratie vor desemna din randul lor un presedinte, care va fi audiat in Comisiile reunite de Cultura, iar apoi va primi un vot de validare in plenul Parlamentului, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Plenul, reunit pentru numirea consiliilor de administraţie ale SRTV...
Plenul Parlamentului se...

Plenul a fost marcat de dispute pe marginea nominalizarii Oanei Stanciulescu, acuzata ca ar avea opinii pro-legionare. UDMR a parasit plenul, in conditiile in care PNL si ALDE au aparat-o pe ziarista.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.