Premierul Dacian Ciolos a spus, luni, la Alba Iulia, intrebat daca sunt posibile majorari salariale in sanatate in perioada urmatoare, in contextul in care medicii au intrat in greva japoneza, ca ”nu ne permitem sa dezechilibram situatia bugetara”, insa subiectul trebuie discutat.

”Cunoasteti bine bugetul care a fost aprobat, de Parlament, la sfarsitul anului trecut. Au spus ca in acel buget trebuie sa lucram. Deci acesta e bugetul, nu avem de unde sa luam mai mult decat la rectificare daca luam de la un alt domeniu ca sa punem la un alt domeniu. Marja pe care o avem stiti ca este foarte restransa pentru ca pe de o parte s-au aplicat masurile de relaxare fiscala si in acelasi timp au crescut salariile", a afirmat premierul, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, Guvernul trebuie sa lucreze pe un buget care aprobat de Parlament.

"Pentru orice alta decizie, inclusiv din Parlament care vizeaza impactul bugetar, a spus-o si Curtea Constitutionala, trebuie sa se prevada sursa de finantare, pentru ca altfel nu avem de unde. Nici nu putem sa ne permitem sa dezechilibram situatia bugetara si sa dam acest semnal negativ in exterior, care sa afecteze situatia economica a Romaniei, pentru ca perceptia privind echilibrul bugetar are un impact foarte mare si asupra investitiilor care se fac in tara", a adaugat primul-ministru.

Cu toate acestea, Ciolos a spus ca este un subiect care trebuie discutat, intrucat in sanatate exista o situatie dificila.

"Stiu ca domnul ministru cauta solutii care sa aiba in vedere si sectorul sanitar. Cred ca e prea devreme sa putem discuta despre asta. Aici domnul ministru trebui sa-si exprime punctul de vedere”, a spus Ciolos.

Federatia Sindicala "Hipocrat ", Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania(CFSMR) si CNS "Cartel ALFA” au anuntat ca de luni intra in greva japoneza cu banderola, fiind primul protest dintr-o serie anuntate de sindicalisti.

Sindicalistii din sanatate cer "aplicarea prevederilor Legii 284/2010 privind salarizarea unitara si in sanatate, in sensul reincadrarii personalului avand ca valoare de referinta salariul minim brut pe economie de 1250 lei; acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de conditii deosebite de munca, sporul de doctorat".

Citeste si:
Revoltă națională din cauza legii pensiilor. Ambulanțierii au...
Revoltă națională din cauza...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.