Comisia de Sanatate a respins, marti, Legea preventiei, cu majoritate covarsitoare, pentru ca in urma modificarii pe care liberalii au adus-o proiectului de lege- renuntarea la infiintarea Agentiei de Preventie in Sanatate -prima camera sesizata devine Senatul, a declarat deputatul PSD Corneliu Buicu.

"(Proiectul de lege in forma initiala prevedea infiintarea-n.r.)Agentiei Nationale de Preventie in Sanatate, cu alte cuvinete, modificare structurii Guvernului, Camera Deputatilor fiind prima camera sesizata si Senatul camera decizionala. Prin propunerile venite din pare initiatorilor, sa scoata complet Agentia de Preventie in Sanatate din lege, se modifica, de fapt, legea intr-o lege pentru care Camera Deputatilor ar trebui sa fie camera decizionala", a declarat presedintele Comisiei de Sanatate, deputatul PSD Corneliu Florin Buicu.

Astfel, Legea preventiei in sanatate va merge la Senat, ca prima camera sesizata, unde senatorii vor lua act ca proiectul de lege nu mai propune infiintarea Agentiei de Preventie in Sanatate si, dupa votul pe care il vor da, proiectul de lege se va reintoarce la Camera Deputatilor, camera decizionala, a explicat presedintele Comsiei de Sanatate.

Corneliu Florin Buicu a afirmat ca "corect" ar fi fost ca liberalii sa retraga proiectul la Camera Deputatilor si sa il depuna la Senat, ca si prima camera sesizata.

Decizia Comisiei de Sanatate a fost precedata de discutii aprinse.

Deputatul PNL Lucia Varga a afirmat ca "fiecare minut inseamna vieti pierdute", afirmand ca respingerea proiectului de lege inseamna ca majoritatea parlamentara nu este interesata de preventia in sanatate.

Deputatul ALDE Steluta Cataniciu a criticat "discutiile sterile" din Comsia de Sanatate, sustinand ca nu se pot dezbate amendamente "intr-o comisie care din punct de vedere juridic nu este competenta".

"Atata timp cat prin amendamentele depuse se schimba legea in totalitate si in urma lor Senatul este prima camera sesizata ceea ce spune domnul presedinte mi de pare din punct de vedere legal perfect", a spus Steluta Cataniciu.

Deputatul UNPR Camelia Bogdanici a sustinut ca proiectul de lege nu a primit avizul Guvernului si ca sustine Legea preventiei, insa, asteapta ca legea sa fie adoptata regulamentar. "Nu avem avizul Guvernului. Astept sa facem un lucru legal. Eu sunt pentru preventie", a spus deputatul UNPR.

Citeste si:
Proiectul lui Dacian Cioloș, respins de Biroul Național
Proiectul lui Dacian Cioloș,...

Deputatul PSD Cristian Buicu a sustinut ca "PSD nu este impotriva preventiei, ci impotriva adoptarii unor legi pe sub masa".

"Nu mai veniti cu acuzatii de genul PSD este impotriva preventiei. Eram impotriva infiintarii unei agentii care sa gestioneze 3 miliarde de lei", a spus presedintele Comsiei de Sanatate.

In urma respingerii Legii preventiei deputatul PNL Horia Cristian a afirmat ca "in cei 7 ani nu am vazut nici o asemena concentrare de forte, inlocuiri ale unor cetateni care nu au veni niciodata la comisie, de exemplu domnul Banicioiu care a venit la comisie doar cand a fost uns". "Macar puteam sa mimam un proces democratic, macar o parte dintre noi ar fi avut ocazia sa citeasca legea", a sustinut liberalul, care a fost ulterior mustrat de presedintele comisiei care i-a cerut sa nu isi mai jigneasca colegii, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Cîţu, despre Andreea Moldovan: „A călcat procedura în picioare”
Florin Cîţu, despre fostul...

Plenul Camerei Deputatilor ar urma sa ia o decizie cu privire la soarta proiectului liberal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.