Florin Popescu, fost deputat in Parlamentul Romaniei, a fost condamnat definitiv de instanta suprema la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul in care era judecat pentru ca a cerut si a primit de la administratorul unei firme peste 60 de tone de pui grill,pe care le-a distribuit alegatorilor.

“Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de inculpatul Popescu Florin Aurelian si de persoana vatamata Ghaziri Rami impotriva sentintei penale nr.935 din 04 decembrie 2015 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie”, se arata in hotararea instantei supreme. Astfel, fostul parlamentar a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare, mentinandu-se decizia instantei de fond.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe Florin Popescu la doi ani de inchisoare si doi ani interzicerea unor drepturi, pentru folosirea influentei sau autoritatii de catre o persoana cu functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata, in 27 iunie 2014, pe fostul deputat Florin Popescu, pe care l-au acuzat ca, in 2012, folosindu-se de functia de presedinte al PDL Dambovita si vicepresedinte al partidului, l-a determinat pe Rami Ghaziri, denuntator in cauza, sa-i dea 60.992,2 kilograme de pui grill, in valoare de 485.500 lei. Ulterior, Florin Popescu a distribuit puii alegatorilor din judetul Dambovita, in campania electorala pentru alegerile locale din iunie 2012. In acea perioada, Popescu a candidat si el pentru obtinerea unui nou mandat in functia de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita.

Anchetatorii au aratat, in rechizitoriu, ca in martie 2012, un intermediar i-a transmis denuntatorului ca se apropie alegerile locale si trebuie sa dea filialelor locale ale partidelor politice importante cate 250.000 de euro. Denuntatorul, sustine DNA, i-ar fi raspuns ca suma este prea mare, el fiind dispus sa dea cel mult cate 100.000 euro, pentru fiecare partid politic important.

"La sfarsitul aceleiasi luni, inculpatul Popescu Florin Aurelian care, la alegerile locale desfasurate in luna iunie 2012, a candidat pentru un nou mandat in functia de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, a organizat mai multe sedinte la sediul partidului, la care au participat atat persoane desemnate sa coordoneze campania electorala in colegiile stabilite la nivelul judetului, cat si candidatii acestei formatiuni politice la functiile de primar. Cu acele ocazii, inculpatul le-a comunicat ca, in perioada urmatoare, le va trimite alimente pentru a le distribui in scop electoral cetatenilor din localitatile, unde isi depusesera candidaturile", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.

Citeste si:
Decizie finală în dosarul „Colectiv”. Piedone, condamnat la 4 ani...
VIDEO Decizie finală în...

In martie 2012, Florin Popescu s-ar fi dus la sediul firmei denuntatorului si i-ar fi cerut acestuia circa 50.000 - 60.000 kg de pui grill (60 - 80 de tone), precizandu-i ca o va distribui cetatenilor in scop electoral, lucru cu care acesta a fost de acord.

"S-a stabilit, in continuare, ca acea cantitate de pui sa fie depozitata in camerele frigorifice ale unei alte societati comerciale. In ziua de 5.04.2012, mai multe persoane, trimise de inculpatul Popescu Florin Aurelian, au incarcat in microbuze si transportat la diferite locatii, intreaga cantitate de pui grill. Ulterior, toate produsele primite au fost ambalate in pachete si distribuite, in scop electoral, simpatizantilor din localitatile in care membrii aceluiasi partid candidau la functia de primar", se mai arata in rechizitoriu.

Intr-un alt dosar, in 29 octombrie, instanta suprema a dispus achitarea lui Florin Popescu pentru conflict de interese si fals in declaratiile de avere. Procurorii Parchetului instantei supreme l-au acuzat pe fostul deputat ca, in perioada in care a fost presedintele CJ Dambovita, a semnat contracte de lucrari cu firma Procor, la care fusese actionar.

Citeste si:
Parlamentul României planifică noi achiziţii pentru Senat şi Camera...
Parlamentul României...

Florin Popescu a fost lider al filialei PDL Dambovita si presedinte al CJ Dambovita in mandatul 2008-2012. In decembrie 2012, Florin Popescu a obtinut un mandat de deputat in Dambovita. Acesta fusese deputat si in mandatul 2004-2008. La inceputul lunii februarie 2014, Florin Popescu a demisionat din PDL, iar ulterior s-a inscris in PMP, de unde s-a autosuspendat dupa ce a fost declansata actiunea judiciara impotriva lui.

Florin Popescu a demisionat saptamana trecuta din Parlamentul Romaniei, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.