Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis luni un mesaj de condoleante omologului sau turc, Recep Tayyip Erdogan, precizand ca Romania condamna "cu fermitate" atacul terorist de duminica seara de la Ankara.

"Am primit cu tristete vestea atentatului care avut loc la Ankara in seara zilei de 13 martie 2016. Va asigur ca Romania este alaturi de dumneavoastra si de poporul turc in aceste momente grele si doresc sa transmit cele mai sincere condoleante familiilor celor care si-au pierdut viata, cat si tot sprijinul pentru autoritatile din Turcia", i-a transmis Iohannis lui Erdogan, potrivit unui comunicat de presa emis de Administratia Prezidentiala.

Presedintele a mai afirmat ca Romania condamna "cu fermitate acest nou atac soldat cu numeroase victime nevinovate" si ca tara noastra lupta alaturi de Turcia si de comunitatea internationala impotriva terorismului.
O explozie a avut loc in centrul capitalei turce Ankara, soldandu-se cu moartea mai multor persoane, a informat un functionar din cadrul securitatii. Ultimul bilant al atentatului din capitala Turciei a ajuns la 37 de morti, 71 de raniti in spitale, relateaza MEDIAFAX.

Duminica noaptea presedintele Turciei a afirmat ca "Atacul sporeste determinarea noastra de a lupta impotriva terorismului". Un inalt oficial din cadrul securitatii a declarat ca explozia pare sa fie cauzata de un atac cu masina-capcana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.