Biroul Permanent al Senatului a refuzat luni cererea Parchetului General de a trimite stenograme ale audierilor comisiilor senatoriale conduse de Sergiu Nicolaescu, Constantin Ticu Dumitrescu si Valentin Gabrielescu de la sedintele referitoare la evenimentele din 1989.

"Biroul Permanent a luat act de scrisoarea domnului Dimitrie Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general prin care solicita ca pana la 21 martie sa se transmita copii certificate ale stenogramelor audierilor din cele doua comisii senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din '89. Noi am mai avut o solicitare in urma cu cativa ani, am raspuns si atunci in acelasi mod, documentele solicitate au regim clasificat, ele se incadreaza in prevederile Legii 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate", a declarat, luni, vicepresedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, dupa sedinta Biroului Permanent.

Chelaru a mai spus ca toate cererile au avut acelasi rezultat. El a precizat ca pentru a studia documentele din dosarele de la revolutie este nevoie de autorizatie speciala de acces la informatii clasificate (ORNISS-n.r.).
"Conform legii, ele avand acest regim nu le putem inainta, facem aceasta corespondenta cu Parchetul general", a spus Chelaru.

Luni, Senatul a primit o solicitare semnata de Bogdan Licu, prin care cere copii certificate ale stenogramelor audierilor din cele doua comisii senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989.
"In vederea solutionarii dosarului nr.11/P/2104, ce are ca obiect evenimentele din decembrie 1989, va rugam ca pana la data de 21 martie 2016 sa ne trimiteti copii certificate ale stenogramelor audierilor din cele doua comisii senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989 (1990-1992, sub conducerea domnului Sergiu Nicolaescu si 1992-1996, sub conducerea domnului Constantin Ticu Dumitrescu si, ulterior, a domnului Valentin Gabrielescu), precum si copii de pe eventuale documente care au stat la baza elaborarii Raportului final al comsiei senatoriale privind evenimentele din decembrie 1989", potrivit documentului.

Citeste si:
Inna, primele declarații despre cererea în căsătorie. Cum au...
Inna, primele declarații...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.