Candidatul PNL la Primaria Generala, Ludovic Orban, a declarat duminica seara ca asteapta "mai multa implicare si o prezenta un pic mai activa" din partea presedintelui Klaus Iohannis, inclusiv in politica interna.

Intrebat intr-o emisiune la Digi 24 daca are ce sa-i reproseze presedintelui Klaus Iohannis, Orban a spus ca nu, dar ca are unele asteptari de la seful statului, scrie MEDIAFAX.

"Nu am ce sa-i reprosez, astept mai multa determinare, mai multa implicare si o prezenta un pic mai activa, inclusiv in viata interna a Romaniei, sigur, in hainele constitutionale, in limitele prevederilor Constitutiei", a raspuns liberalul.

Orban a mai adaugat ca "sub nicio forma" nu este de acord cu catalogarea facuta de Der Spiegel, care l-a numit pe presedinte "diletant". "Toata argumentatia prezentata in Der Spiegel nu sta in picioare", a sustinut el.

Ludovic Orban a mai precizat ca s-a intalnit cu presedintele dupa ce PNL l-a desemnat candidat si ca ii ofera parerea lui Iohannis daca acesta o cere.

Referitor la eventuala plecare a sefului Cancelariei, Dan Mihalache, din Administratia Prezidentiala, Orban a afirmat: "Asta este o decizie pe care trebuie sa o ia presedintele Iohannis."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.