Presedintele Klaus Iohannis si-a inceput mandatul cu mari promisiuni de reforma, dar politicile sale par a fi "un dezastru", comenteaza revista germana Der Spiegel, catalogandu-l "diletant" pe liderul Romaniei si denuntand o serie de masuri, inclusiv retragerea distinctiei lui Laszlo Tokes.

"Klaus Iohannis, presedintele de etnie germana al Romaniei, si-a inceput mandatul cu mari promisiuni de reforma, dar Administratia sa este un dezastru. Acum, i-a abandonat si pe eroii Revolutiei din 1989", comenteaza Keno Verseck, editorialist al publicatiei Der Spiegel, intr-un material intitulat "Presedintele Romaniei Klaus Iohannis: diletantul".

Editorialistul Der Spiegel isi incepe argumentatia denuntand decizia presedintelui Klaus Iohannis de retragere a distinctiei "Ordinul Steaua Romaniei" lui Laszlo Tokes, "scanteia" care a declansat Revolutia anticomunista din 1989, ce a condus la inlaturarea regimului Nicolae Ceausescu.

Treptat, analistul Keno Verseck afirma ca fostii simpatizanti ai lui Klaus Iohannis sunt acum dezamagiti de performantele politice ale presedintelui Romaniei, scrie MEDIAFAX.

"Cand a preluat functia de presedinte, in decembrie 2014, la exact un sfert de secol de la caderea lui Nicolae Ceausescu, Iohannis a promis o «Romanie a lucrului bine facut»: valori democratice, stat de drept, eliminarea coruptiei. In schimb, a avut doar decizii controversate. Multi alegatori sunt dezamagiti, iar analistii politici ii reproseaza diletantismul si tacerile frecvente. De fapt, tacerea a devenit marca inregistrata a lui Iohannis. Fie ca este vorba de scandaluri de coruptie ori de adoptarea unor legi controversate, cand ar fi necesar ca seful statului sa se exprime, Iohannis pastreaza tacerea sau posteaza un scurt mesaj pe Facebook", noteaza editorialistul Der Spiegel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.