Traian Basescu a declarat, joi seara, ca marea problema in cazul interceptarilor tine de personalul care trebuie sa fie extrem de specializat si pe care SRI l-a format in ani de zile, precizand ca o solutie ar fi redistribuirea acestora pentru interceptarile care vor fi facute dupa decizia CCR.

Fostul presedinte a spus, la Romania TV, ca nu echipamentele sunt problema, ci personalul care trebuie sa cunoasca "tiganeasca", limba franceza, engleza, limba araba, oameni pe care SRI i-a pregatit in ani de zile. El a mai spus ca acestia sunt fie civili, fie militari, iar o solutie ar putea fi redistribuirea lor si transformarea in functionari publici.

O alta solutie, "radicala", ar fi aceea de a prelua de la SRI intreaga infrastructura si de a o transforma intr-o platforma care sa fie scoasa de sub controlul "institutiilor de forta" si sa fie accesata atunci cand este nevoie, urmand ca angajatii sa fie functionari publici, iar Ministerul Justitiei sa elaboreze procedurile de accesare.

Basescu a mai spus ca nu crede ca decizia CCR va duce la "daramarea" dosarelor si a sustinut ca a vorbit cu ginerele sau, Radu Pricop, care va cere ca interceptarile sa ramana in dosarul sau de la DNA (Radu Pricop este urmarit penal pentru complicitate la santaj in dosarul in care Sergiu Lucinschi este acuzat ca a constrans un om de afaceri sa ii dea patru milioane de euro-n.r.), scrie MEDIAFAX.

Basescu a mai lansat si un atac la adresa presedintelui Klaus Iohannis, comentand ca acesta a convocat CSAT pentru problema interceptarilor, dupa care "a plecat la plaja" (Klaus Iohannis se afla intr-o vizita de stat in Israel si Palestina-n.r).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.