Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marti, ca Guvernul a raspuns la plangerea prealabila a PNL, afirmand ca partidul poate continua demersurile pentru a invoca exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor legate de alegerea primarilor intr-un singur tur.

"Vesti bune: Guvernul a raspuns astazi la plangerea prealabila a PNL, astfel ca putem continua demersurile care deschid calea invocarii exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor legate de alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin", a scris copresedintele PNL Alina Gorghiu, pe Facebook.

Gorghiu a mai scris ca obiectivul demersului PNL este cresterea reprezentativitatii alesilor. "Obiectivul: mai multa reprezentativitate a celor alesi, mai multa democratie", a spus copresedintele PNL.

Ea a declarat luni ca ii este ''ciuda'' ca premierul Dacian Ciolos nu a dat un raspuns mai rapid plangerii prealabile depuse de PNL pe tema alegerii primarilor in doua tururi si a spus ca premierul i-ar face ''un cadou frumos'' de 8 Martie, daca ar trimite raspunsul.

''Eu am convingerea ca va veni raspunsul foarte rapid. Din termenul de 30 de zile la indemana, imi e ciuda sa va raspund ca aproape ca nu a profitat sa faca un gest firesc, sa raspunda in timp util, pentru a lasa Partidul National Liberal sa isi caute dreptatea la Curtea Constitutionala, insa, inca mai are o saptamana la dispozitie sa dea acest raspuns. Ar fi un cadou frumos pe care mi l-ar face de 8 Martie, daca ar veni acest raspuns, pentru ca as putea, in sfarsit, sa inaintez sesizarea la instanta de contencios, sa intram pe fagasul normal'', a declarat Alina Gorghiu luni seara la Realitatea Tv.

PNL a depus pe 12 februarie o plangere prealabila la Secretariatul General al Guvernului prin care instiinteaza ca va ataca Hotararea de Guvern privind stabilirea datei alegerilor locale. Potrivit legii contenciosului administrativ, Guvernul are la dispozitie 30 de zile pentru a raspunde plangerii prealabile a PNL. Raspunsul este necesar pentru ca liberalii sa se poata adresa instantei, scrie MEDIAFAX.

In cazul legilor in vigoare Curtea Constitutionala poate fi sesizata cu o exceptie de neconstitutionalitate doar de catre instanta de judecata sau de arbitraj comercial in fata careia s-a invocat exceptia sau direct, de Avocatul Poporului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.