Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni ca liberalii nu vor face nicio alianta electorala cu partidul lui Traian Basescu sau cu M10 pentru Capitala si a tinut sa precizeze ca declaratiile lui Catalin Predoiu au fost opinii personale, care nu angajeaza partidul.

”Catalin Predoiu a prezentat o realitate cat se poate de evidenta pentru toata lumea. Electoratul de dreapta este impartit in foarte multe optiuni. Faptul ca o optiune proeminenta este PNL, insa nu neg ca avem nevoie de fiecare vot care poate fi directionat la un moment sau altul catre alti candidati. Fiecare partid are dreptul sa isi sustina candidatul, dar se poate gandi ca votul ala se duce in defavoarea dreptei. Daca va referiti la declaratia lui Catalin Predoiu cu posibile aliante cu M10, cu Traian Basescu, am vazut ca suscita interesul opiniei publice si vreau sa fiu foarte directa si sa va spun ca PNL are o decizie in forurile de conducere, nu face niciun fel de alianta pre-electorala, nici post-electorala nici cu Traian Basescu, nici cu M10”, a declarat Alina Gorghiu, la Realitatea TV.

Copresedintele PNL a spus ca Predoiu a avut o ”opinie personala”, atunci cand l-a nominalizat pe Traian Basescu printre potentialii aliati ai PNL.

”As vrea chiar sa spulber varianta unei aliante la primaria Capitalei cu Traian Basescu (...) dansul (Catalin Predoiu n.r.) a lansat un apel catre electoratul acestor partide. A fost o opinie personala. Decizia partidului este foarte limpede din acest punct de vedere”, a mai precizat Gorghiu.

Presedintele PNL Bucuresti, Catalin Predoiu, a declarat ca nu exclude niciun partid pentru o alianta in vederea alegerilor locale din Capitala.

”Nu am exclus pe nimeni in demersul pe care mi l-am asumat din punct de vedere personal, ceea ce ma intereseaza este sa maximizez sansele bucurestenilor de a avea un alt primar si o alta administratie decat PSD'', a explicat presedintele PNL Bucuresti, Catalin Predoiu, afirmand ca nu a discutat, pana acum, nici cu Traian Basescu, nici cu Monica Macovei si ca ramane de vazut in ce masura apelul sau lansat duminica seara, la un post de televiziune, se va formaliza.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Pe de alta parte, saptamana trecuta, copresedintele PNL Alina Gorghiu lansa o invitatie la dialog catre M10 si "Uniunea Salvati Bucurestiul", condusa de Nicusor Dan. "Acum purtam discutii despre cum am putea maximiza sansele lui Ludovic Orban de a castiga. Nu exclud o varianta in care sa reusim sa ne asezam la masa cu structuri de genul Uniti salvam, M10, pentru a putea agrea varianta comuna”, a declara Gorghiu, la Adevarul Live.

Gorghiu a exclus insa o discutie cu Miscarea Populara a lui Traian Basescu, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.