Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat luni ca a redactat propunerea legislativa pentru intrarea TVR in insolventa, pe care o va prezenta grupurilor parlamentare si a precizat ca este randul Guvernului sa ia masuri complementare.

"Eu cred ca situatia este intr-adevar una care necesita o actiune rapida si sigur ca dupa ce Parlamentul decide aceste lucruri, vine randul Guvernului pentru a lua masurile complementare pentru a redresa in mod efectiv situatia la televiziunea publica", a declarat Tariceanu la sediul partidului, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca a redactat propunerea pe care o va prezenta luni grupurilor parlamentare. "Aceasta propunere am redactat-o, o s-o prezint astazi in Parlament colegilor din grupurile parlamentare. Propunerea e foarte simpla, se refera la doua aspecte. Introducerea unui articol suplimentar care sa poata permite consiliului de administratie al TVR sa ceara intrarea in insolventa si o modificare suplimentara - pe perioada insolventei Consiliul de Administratie va trebui sa se rezume numai la supravegherea politicii editoriale. Administratorul judiciar este cel care face conducerea economica a societatii pe perioada de insolventa", a precizat copresedintele ALDE.

De asemenea, Tariceanu a amintit ca TVR nu are un Consiliu de Administratie in momentul de fata si ca Parlamentul va trebui sa se ocupe si de numirea acestuia. "Am notat punctul de vedere al presedintelui PSD, care si el pare sa agreeze aceasta formula, am vazut si punctul de vedere exprimat de presedintele Comisiei de cultura, mass media de la Camera, domnul Stirbu, din partea PNL, care si el accepta ca aceasta ar fi solutia", a conchis presedintele Senatului.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri insolventa s-ar putea sa fie singura solutie pentru TVR. "Obiectivul nostru ramane acelasi: sa salvam TVR. Deja colegii au si inceput sa elaboreze amendamentele la lege in asa fel incat, chiar daca intra in insolventa, sa nu poata sa mearga mai departe spre faliment. O sa aprobam o situatie speciala pentru TVR pentru ca este institutie de interes national, de interes public. Este pacat ca s-a ajuns aici si este pacat ca Guvernul nu vrea sa se implice. Schimbarea legii de functionare a TVR este in Parlament acum", a afirmat liderul social-democrat.

Gigel Stirbu, presedintele Comisiei pentru Cultura, Arte si Mijloace de Informare in Masa din Camera Deputatilor, s-a pronuntat si el vineri pentru intrarea Societatii Romane de Televiziune (SRTV) in insolventa, insa PNL va lua o decizie politica pe aceasta tema in structurile de conducere, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.