Alina Gorghiu, copresedinte PNL, a ajuns luni dimineata, la Curtea de Apel Bucuresti, pentru a fi audiata ca martor in dosarul in care fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov a fost trimis in judecata pentru ca ar fi dat mita unui parlamentar.

"Imi mentin declaratia data la parchet. Nu stiu cine a lucrat la acest proiect, nu stiu cine este initiatorul. Pe agenda Parlamentului au mai fost doua asemenea proiecte. Il cunosc pe domnul Vlasov, il stiu ca presedinte al Camerei de Comert si Industrie al Romaniei. Comunicarea cu domnia sa era una institutionala, nu vorbeam mai mult de doua trei ori pe an. Am semnat sustinerea proiectului. In linii mari am citit proiectul dar nu in amanunt. Proiectul a fost respins in comisii si in plen. Nu am urmarit indeaproape", le-a declarat Alina Gorghiu judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti.

Copresedintele PNL a fost audiata la Curtea de Apel Bucuresti, luni dimineata, in calitate de martor, in dosarul in care fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, a fost trimis in judecata pentru ca ar fi dat mita unui parlamentar, pentru ca acesta din urma sa promoveze un anumit proiect de act normativ.

In dosarul trimis judecatorilor apare informatia conform careia initiatorii proiectului vizat de anchetatori au fost: deputatul Aurel Vainer, deputatul Alina Gorghiu, senatorul Klarik Laslo-Attila, deputatul Attila Marko, deputatul Mircea Grosaru si deputatul Florin Iordache, scrie MEDIAFAX.

"Se observa faptul ca deputatii semnatari ai proiectului sunt reprezentanti ai unor grupuri politice diferite, inclusiv reprezentanti ai minoritatilor nationale. Scopul era acela ca initiatorii sa-si convinga colegii de formatiune politica sa sustina proiectul care, teoretic, ar fi avut sanse de a fi adoptat, iar pe de alta parte, sa confere in spatiul public o aparenta de neutralitate privind originea initiativei", potrivit rechizitoriului DNA.

Din cuprinsul convorbirilor telefonice interceptate de anchetatori a rezultat faptul ca Mihail Vlasov a fost cel care si-a exercitat influenta asupra unor parlamentari, in special asupra acelora care aveau si calitatea de arbitri in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International, astfel incat proiectul legislativ sa fie insusit de catre parlamentari din partea unor grupuri politice diferite.

Citeste si:
Gorghiu: În interiorul PNL nu a fost discutată remanierea
Alina Gorghiu: „În interiorul...

Astfel, arata procurorii DNA, dupa finalizarea proiectului de act normativ, Mihail Vlasov a depus "o munca asidua pentru influentarea unor parlamentari din toata sfera politica in vederea semnarii si sustinerii respectivei initiative legislative".

"In special, influenta s-a exercitat asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International (Florin Iordache, Alina Gorghiu si Aurel Vainer) ori prin intermediul unor membri ai Camerei de Comert si Industrie a Romaniei ori camerelor teritoriale (Andras Edler)", se mentioneaza in rechizitoriul prin care Mihail Vlasiv a fost trimis in judecata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.