Premierul Dacian Ciolos participa luni la reuniunea UE-Turcia si la summitul informal al membrilor Consiliului European, urmand ca marti sa se intalneasca cu Donald Tusk, presedintele Consiliului European, si cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar apoi sa se deplaseze la Haga.

"Vizita la Bruxelles incepe luni, 7 ianuarie, cu participarea premierului la dejunul de lucru al sefilor de stat sau de guvern ai tarilor Uniunii Europene cu Turcia, precum si la reuniunea informala a membrilor Consiliului European. Discutiile liderilor Uniunii Europene cu Turcia vor avea la baza evaluarea Comisiei Europene publicata inaintea summit-ului cu privire la stadiul implementarii Planului de Actiune cu Turcia, precum si rezultatul discutiilor preliminare cu Turcia la cel mai inalt nivel al Uniunii Europene. Obiectivul summit-ului este identificarea progreselor in implementarea Planului de actiune si ameliorarea substantiala a situatiei din teren, in special din perspectiva reducerii fluxurilor migratorii si a combaterii migratiei ilegale. Reuniunea informala a Consiliului European vizeaza realizarea unui schimb de opinii asupra rezultatului discutiilor cu Turcia, precum si asupra evolutiilor cu privire la celelalte aspecte ale gestionarii migratiei (evaluarea implementarii concluziilor Comisiei Europene din februarie a.c.)", se arata intr-un comunicat la Guvernului.

Marti, 8 martie, premierul Dacian Ciolos va avea o intrevedere cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, prilej cu care vor fi trecute in revista evolutiile interne ale Uniunii Europene, cu accent pe situatia economica, locuri de munca, criza refugiatilor, spatiul Schengen, relatia Uniunea Europeana – Marea Britanie, Uniunea Energetica, scrie MEDIAFAX.

Discutiile se vor axa pe temele externe ale Uniunii Europene, precum vecinatatea estica, Republica Moldova si Siria.

Programul prim-ministrului roman va continua cu o intalnire cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, prilej cu care vor fi dezbatute aspecte de securitate regionala, prezenta NATO in Estul Europei, regiunea Marii Negre, relatia strategica UE-NATO.

Cu ocazia vizitei sale la Bruxelles, premierul Dacian Ciolos va avea o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti din Belgia, marti seara. "Miercuri, 9 martie, prim-ministrul se va deplasa la Haga, unde va avea un dejun de lucru cu omologul olandez, Mark Rutte, precum si o intalnire cu presedintii celor doua camere legislative ale Parlamentului olandez si cu membrii Comisiilor pentru afaceri europene. Obiectivul vizitei la Haga este consolidarea relatiilor bilaterale, cu accent pe dialogul economic si comercial si pe diversificarea cadrului de cooperare dintre cele doua state. La finalul aceleiasi zile, premierul Dacian Ciolos va avea o intalnire cu comunitatea romanilor din Olanda", mai arata sursa citata.

Citeste si:
Agri Trade Summit 2024, o nouă ediție de succes
Agri Trade Summit 2024, o...

Premierul Dacian Ciolos a fost mandatat sa mearga la Bruxelles la reuniunea cu Turcia si la cea a membrilor Consiliului European pentru ca presedintele Klaus Iohannis face o vizita de stat in Israel si Palestina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.