Presedintele PSD, Liviu Dragnea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, spera ca Guvernul nu va bloca Programul National de Dezvoltare Locala, intrucat "a fost lasat cu bani".

Dragnea a declarat, sambata, la inagurarea sediului Primariei comunei Teaca, judetul Bistrita-Nasaud, ca Programul National de Dezvoltare Locala a ajutat aproape trei mii de comunitati, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este un program care a dat posibilitatea in special comunitatilor din zona rurala sa aiba acces la dezvoltare si acces la civilizatie. Vorbim de obiective care inseamna sali de sport, scoli, drumuri, alimentari cu apa si canalizari, piete, sedii de primarii. (...) Speranta mea este ca actualul Guvern macar sa nu blocheze acest program, sa il lase sa functioneze pentru ca el a fost lasat cu bani, sunt bani suficienti, iar procedurile sunt foarte simple”, a afirmat Dragnea.

Investitia in sediul Primarei din comuna Teaca a avut o valoare de 2,4 milioane lei.

La finele anului trecut, vicepremierul Vasile Dancu declara ca 1,2 miliarde euro din fondurile pentru administratia locala nu au fost cheltuite in 2015 si preciza ca fondurile pentru investitii in zona dezvoltarii locale erau de peste 8 mild euro din partea UE, in 2016. "Daca analizam bugetul anului acesta, de exemplu in Programul National de Dezvoltare Locala avem o suma destul de mare, aproape jumatate din cele 3 miliarde pe care le-am avut, care nu au fost cheltuiti si nu se vor cheltui. Aproape 1,2 miliarde nu se vor cheltui. Sper ca anul viitor sa avem o absorbtie la fondurile noastre macar o executie bugetara de suta la suta", spunea Dancu. Intrebat a cui este vina pentru aceasta situatie, Dancu spunea ca nu este vina Guvernului, avand in vedere ca a pus banii la dispozitie, ci a cadrului legislativ care nu faciliteaza achizitiile publice rapide, insa si administratia locala trebuie sa gaseasca un ritm pentru absorbtia fondurilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.