Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca luni va propune Legislativului un pachet de modificari legislative la Legea de functionare a Televiziunii, in asa fel incat sa poata fi demarata procedura de insolventa, dar sa fie exclus falimentul TVR prin lege.

"Pana luni, voi pregati pachetul de modificari legislative la Legea de functionare a Televiziunii, in asa fel incat aceasta procedura sa poata sa fie demarata, procedura de insolventa, care apara televiziunea‬ (TVR - n.r.) de creditori intr-o anumita formula. Vreau sa fac o mica paranteza. Legea insolventei poate sa duca, pentru societatile comerciale, inclusiv la faliment. Ei bine, voi pune o prevedere explicita, potrivit careia Televiziunea Publica nu poate sa fie declarata in faliment, avand in vedere ca este o institutie de interes public", a declarat Tariceanu intr-o emisiune televizata.

El a mai spus ca a avut deja o intalnire cu specialisti in insolventa. Totodata, Calin Popescu Tariceanu a sustinut ca Parlamentul este doar una dintre institutiile care trebuie sa actioneze pentru salvarea TVR. In opinia sefului Senatului, actiunea Legislativului trebuie sa fie acompaniata printr-o actiune a Guvernului in mod obligatoriu, scrie MEDIAFAX. "Deci, este un pachet de masuri care trebuie luate de urgenta" a adaugat liderul senatorilor.

Pe 23 februarie, premierul Dacian Ciolos a declarat ca Guvernul nu va putea aloca bani pentru TVR inainte de luna iulie, cand se face rectificarea bugetara, afirmand ca pana atunci trebuie luate masuri “pentru a inchide robinetul risipei la TVR” si principala responsabilitate revine Parlamentului. La finalul dezbaterii Comisiilor reunite de cultura si buget ale Parlamentului, Dacian Ciolos le-a transmis parlamentarilor ca, in functie de deciziile pe care le vor lua cu privire la viitorul functionarii si conducerii televiziunii, “Guvernul va putea veni cu masurile pe care le considera fezabile in baza legilor actuale si a responsabilitatii pe care o are”.

Presedintele-directorul interimar al TVR, Irina Radu, a declarat ca incepand cu luna februarie TVR nu isi va mai putea plati taxele si impozitele la stat, televiziunea publica avand datorii de 100 de milioane euro la bugetul de stat, 50 de milioane de euro datorii comerciale si 2500 salariati.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.