Presedintele Klaus Iohannis a anuntat miercuri ca a primit "cu ingrijorare" vestea despre starea de sanatate a Regelui Mihai si a afirmat ca isi doreste ca Majestatea Sa "sa aiba puterea sa treaca peste aceste momente dificile".

"Am primit cu ingrijorare vestea deteriorarii starii de sanatate a Majestatii Sale Regelui Mihai. Imi doresc ca Regele sa aiba puterea sa treaca peste aceste momente dificile si imi exprim nadejdea ca Familia Regala va ramane si pe viitor acelasi reper deosebit de speranta si solidaritate. Este important ca, mai ales in aceste clipe grele, sa nu uitam exemplul vrednic de curaj si daruire pus in slujba natiunii de catre Majestatea Sa Regele inca din 1927", a scris seful statului pe Facebook.

Regele Mihai I este grav bolnav si din acest motiv reprezentantii Casei Regale a Romaniei au anuntat miercuri ca regele se va retrage din viata publica. Consiliul Regal a luat nota de starea de sanatate a Majestatii Sale, care a fost supus recent unei operatii chirurgicale, scrie MEDIAFAX. Diagnosticele puse de echipa medicala sunt: ''carcinomepidermoid metastazant'' si ''leucemie cronica''.

Regele a transmis urmatorul mesaj: "In ultimele saptamani am primit vestea unui serios diagnostic medical. Sunt sigur ca fiica mea Margareta va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa-si continuie menirea si sa prezinte sfatul sau custodelului coroanei. Consiliul Regal ramane la dispozitia custodelui coroanei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.