Guvernul nu a aprobat in sedinta de miercuri bugetul pe anul 2016 al companiei Tarom, Executivul conditionand acest lucru de prezentarea unei strategii la nivel mediu si lung si de un demers sustinut pentru cresterea performantei.

''Acest buget nu a fost aprobat in acest moment. La nivelul Guvernului asteptam masuri, un plan, o strategie la nivel mediu si lung la nivelul companiei. Chiar daca in actualul buget datele pe care le-a prezentat compania sunt ameliorate fata de situatia anului 2015, aceasta responsabilizare a conducerii companiei trebuie sa continue '', a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

El a precizat ca semnul pe care il da Guvernul, neaproband acest buget, este ca Executivul solicita ''o responsabilizare crescuta si un demers sustinut'' de crestere a performantei la nivelul companiei, in conditiile in care ''au aparut o serie de discutii legate de capacitatea managementului actual de a-si indeplini functiile si de a raspunde asteptarilor legate de performanta acestei companii''.

Corpul de control al ministrului Transporturilor a fost trimis la Tarom pentru a analiza de ce aeronavele companiei inregistreaza intarzieri chiar si de 2-3 ore, a declarat, in 16 februarie, in plenul Senatului, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, care a vorbit si despre restructurarea companiei, scrie MEDIAFAX.

"Aceasta restructurare s-a mai facut in trecut si ea a avut pentru primii ani in care compania s-a tinut de acest plan, a avut rezultate foarte bune. Deci actionam pe doua planuri. Cel pe termen mediu si lung e restructurarea cu consultant specialist. Pana la jumatatea anului aceasta strategie propusa de consultant o sa fie aprobata de actionar, urmand ca in partea a doua a anului aceasta sa intre in implementare. Este vorba de regandirea modelului de business al Taromului. (...) Numai depa aceasta redefinire se va trece la regandirea, dimensionarea flotei", a mentionat ministrul Transporturilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.