Vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova, Radu Ionescu, a fost arestat pe 30 de zile, pentru luare de mita.

Tribunalul Prahova a decis, miercuri, arestarea pe 30 de zile a lui Radu Ionescu, mandatul fiind valabil din 2 martie pana in 31 inclusiv, scrie MEDIAFAX.

Marti, Ionescu fusese retinut pe 24 de ore si dus in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova de la Campina.

Potrivit DNA, in cursul lunii noiembrie 2006, Radu Ionescu, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, a pretins si primit de la un om de afaceri, denuntator in cauza, un autoturism in valoare de 22.347 de euro, pentru a sprijini societatea afaceristului cu derularea unor contracte de lucrari incheiate cu Consiliul Judetean Prahova si efectuarea la timp a platilor aferente.

Procurorii anticoruptie aratau ca autovehiculul a fost primit prin intermediul unei alte firme care, in perioada 22.12.2006 - 11.05.2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri, in baza unui contract fictiv incheiat intre cele doua societati.

Radu Ionescu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova din martie 2015, a detinut aceasta functie si in perioada 2004 -2008, cand ar fi savarsit faptele de coruptie de care este acuzat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.