Fostul deputat Mihail Boldea, judecat pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro si arestat in martie 2012, a fost condamnat, vineri, la sase ani de inchisoare cu executare, sentinta nefiind definitiva, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Curtea de Apel Brasov a decis, vineri, condamnarea fostului deputat Mihail Boldea din Galati la sase ani de inchisoare cu executare.

Sentinta Curtii de Apel Brasov nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de zece zile, scrie MEDIAFAX.

Mihail Boldea, deputat in Parlamentul Romaniei la data comiterii unor fapte si avocat in Baroul Galati, a fost trimis in judecata in 21 octombrie 2013 de procurorii anticoruptie de la Galati, care au retinut in sarcina acestuia infractiunile de santaj (14 fapte), spalare a banilor, asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie, participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, ambele in forma continuata (cate 6 acte materiale), sustragere sau distrugere de inscrisuri si fals in declaratii in forma continuata, se preciza intr-un comunicat remis MEDIAFAX de Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Prejudiciul cauzat bugetului de stat in acest caz a fost de 21.786.710 euro, echivalentul a 76.608.608 lei, sustineau anchetatorii.

Boldea a fost trimis in judecata, in stare de arest, la sfarsitul lunii iunie 2012, de catre procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galati, pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro. Alaturi de Boldea, in dosar au fost judecate 18 persoane, acuzate de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.