Ministrul Justitiei Raluca Pruna a anuntat, joi, la sedinta de bilant a DNA ca isi asuma propunerea de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

“Inteleg sa iau act de performanta sustinuta a DNA si sa aplic dispozitiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului sef al Directie Nationale Anticoruptie”, a afirmat ministrul Justitiei, Raluca Pruna, la sedinta de bilant a DNA. Declaratia ministrului vine dupa ce presedintele Klaus Iohannis a declarat la un post de televiziune ca "rezultatele obtinute de DNA cu siguranta ne duc cu gandul la posibilitatea destul de avansata a reconfirmarii" in functie a Laurei Codruta Kovesi.

Intrebata daca a discutat cu seful statului despre reinvestirea procurorului sef al DNA, Raluca Pruna a declarat ca "primul pas este sa trimit la CSM pentru avizare aceasta propunere. Nu am avut nicio discutie cu presedintele in mod special despre aceasta procedura, nu am discutat cu presedintele in mod special despre reinvestirea doamnei procuror Kovesi".

Mandatul Laurei Codruta Kovesi la conducererea Directiei Nationale Anticoruptie expira in aceasta primavara. Propunerea de reinvestire va fi facuta de ministrul Justitiei, iar numirea de catre presedintele Romaniei, cu un aviz consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.