Primarul orasului Techirghiol, Adrian Stan, a fost condamnat la doi ani si opt luni de inchisoare, cu suspendare, si la munca in folosul comunitatii, pentru luare de mita, decizia instantei nefiind definitiva, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Magistratii Tribunalului Constanta l-au condamnat miercuri pe Adrian Stan, la doi ani si opt luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, instanta dispunand insa suspendarea executarii pedepsei si stabilind termenul de supraveghere pentru o durata de trei ani.

De asemenea, ca pedeapsa complementara, lui Stan i s-a interzis dreptul de a fi primar pe o durata de doi ani, din momentul ramanerii definitive a hotararii de condamnare, scrie MEDIAFAX.

In plus, acesta trebuie sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Directiei de Gospodarire Comunala din cadrul Primariei Constanta sau in cadrul Caminului pentru persoane varstnice Constanta. Totodata, instanta l-a obligat pe Stan la plata sumei de 11.000 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare catre stat.

Decizia Tribunalului Constanta nu este definitiva, putand fi atacata la Curtea de Apel.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Constanta au dispus trimiterea in judecata a lui Adrian Stan dupa ce, la 13 octombrie 2015, in calitate de primar al orasului Techirghiol, in legatura cu indeplinirea unor acte care intrau in indatoririle sale de serviciu, a pretins de la un om de afaceri sumele de 40.000 de lei si respectiv 64.000 de lei. Acestea reprezentau un procent de aproximativ patru la suta din facturile de 1.100.000 de lei si respectiv 1.600.000 de lei, care urmau sa fie emise de societatea denuntatorului in temeiul unui contract de executie lucrari si achitate de Primaria orasului Techirghiol.

In baza acestei intelegeri, la 23 octombrie 2015, Stan a primit de la aceeasi persoana suma de 40.000 de lei, ocazie cu care a fost prins la flagrant.

Citeste si:
Fulgy, condamnat la doi ani de închisoare. Familia lui este...
Fulgy, condamnat la doi ani...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.