Liderul grupului parlamentar PSD, Florin Paslaru, a cerut demisia celor doi secretari adjuncti, Georgica Toba si George Dumitru, a declarat, miercuri, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

''Liderul grupului parlamentar PSD, Florin Paslaru, a cerut demisia de onoare celor doi secretari adjuncti (Georgica Toba si George Dumitru-n.r.) si l-a rugat pe secretarul general sa identifice cine a interpretat Regulamentul Camerei, in alt sens decat cel dinainte'', a spus Zgonea.

El a afirmat ca daca un deputat isi lasa cartela in aparatul care permite votul electronic si paraseste sala de plen el este considerat prezent, lucru care desi este conform Regulamentului, nu este etic.

''Se doreste completarea Regulamentului Camerei Deputatilor de catre Comisia de regulament astfel incat acele articole sa fie explicite si sa poata sa ii permita staff-ului tehnic sa nu mai interpreteze el un anumit articol astfel incat sa poti sa fii in plen si in acelasi timp sa nu fii in plen'', a explicat Valeriu Zgonea.

El a precizat ca, in trecut, prezenta deputatilor era cuantificata la fiecare vot final pe fiecare proiect de lege, afirmand ca se doreste revenirea la aceasta procedura. ''Astazi, in interpretarea aceluiasi articol, care poate fi interpretat si asa prezenta se cuantifica pe sedinta. Dorinta noastra ca membri ai BP este sa explicitam foarte clar astfel incat sa revenim la procedura pe care o stiti. Deputatul care este prezent si voteaza sa spuna <<prezent, da, prezent, impotriva sau prezent, ma abtin>>'', a spus Zgonea

Presedintele Camerei Deputatilor a mai spus ca extinderea procesului de reluare a votului asupra altor proiecte de lege, in afara celor votate saptamana trecuta nu este permisa de Constitutie, pentru ca celelate proiecte de lege nu au fost contestate in termenul de 15 zile prevazut de Constitutie, scrie MEDIAFAX.

In urma problemelor aparute la sistemul electronic de vot s-a decis suspendarea acestuia si reintroducerea pe ordinea de zi a celor noua proiecte de lege asupra carora planeaza suspiciuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.