Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti ca social-democratii nu iau in calcul depunerea unei motiuni de cenzura pentru a nu aduce ''o criza guvernamentala in Romania'', catalogand propriile amenintari in acest sens ca ''generate de emotia generala'' in cazul Intact.

Liviu Dragnea a facut un pas in spate in ceea ce priveste motiunea de cenzura pentru cazul Intact. Intrebat daca isi mentine pozitia, el a sustinut ca nu este de acord sa se asocieze ''cu orice atac impotriva unor institutii ale statului in aceasta speta''.

''Afirmatiile mele de saptamana trecuta au fost afirmatii generate de emotia generala, pe care nu mi le retrag. In schimb, am constatat ca, din pacate, in ultimele zile afirmatiile mele au fost denaturate si, de asemenenea, nu sunt de acord sa ma asociez cu orice atac impotriva unor institutii ale statului in aceasta speta. Declaratiile mele au fost generate de dorinta mea de a apara cu toate puterile mele, pentru oricine si oricand, libertatea de exprimare si libertatea presei'', a afirmat liderul PSD.

El l-a criticat pe senatorul PSD Serban Nicolae, cel care a adus, in sedinta senatorilor PSD de luni, un draft al unei motiuni de cenzura, scrie MEDIAFAX. ''Domnul Serban Nicolae poate depune o motiune de cenzura in nume propriu. PSD nu a luat o decizie in acest sens. Stilul asta, in care fiecare vrea sa devina vedeta jucandu-se cu asemenea intentie nu mai este agreat in PSD. Motiunea de cenzura este intr-adevar un act cu o putere foarte mare. PSD nu depune motiune de cenzura pentru imagine. PSD-ul chiar ar avea puterea, impreuna cu aliatii sai, sa pice Guvernul. Nu am ajuns in situatia in care, din punctul nostru de vedere, sa aducem o criza guvernamentala in Romania, in aceasta perioada, mai ales ca este an electoral (...) Nu luam in calcul, acum, depunerea unei motiuni de cenzura'', a spus Liviu Dragnea.

El a fost intrebat de jurnalisti daca PSD se afla cu adevarat in opozitie si a spus ca este ''o situatie ciudata'', insa ''cu siguranta nu suntem la putere''.

Liviu Dragnea a amenintat guvernul Ciolos in doua randuri cu depunerea motiunii de cenzura. Prima data, la Antena 3, dupa descinderea ANAF in sediul televiziunilor Intact. ''Daca Guvernul Romaniei baga pumnul in gura presei, o desfiinteaza, acest Guvern nu mai poate ramane pentru ca devine extrem de periculos pentru libertatea noastra'', a afirmat atunci liderul PSD.

De asemenea, social-democratul i-a mai cerut saptamana trecuta premierului Dacian Ciolos sa efectueze o remaniere guvernamentala, in caz contrar consecinta fiind motiunea de cenzura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.