Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis ca niciun proiect de lege sa nu mai fie adoptat tacit, urmand ca si initiativele legislative pentru care comisiile de specialitate nu au formulat un raport sa poata fi discutate in plen, a declarat, miercuri, secretarul Niculae Mircovici.

''Nu mai merge nimic prin aprobare tacita mai departe. Toate toate proiectele de lege care nu au raport de la comisie in termenul stabilit se vor pune in discutia Camerei fara raport, se vor discuta si se vor adopta sau respinge in prima camera, Camera Deputatilor'', a declarat secretarul Niculae Mircovici, la finalul sedintei BP.

El a afirmat ca aceasta decizie nu incalca Regulamentul Camerei Deputatilor. "Regulamentul Camerei Deputatilor prevede un anumit termen in care trebuie stabilit raportul, daca nu se face raportul in termenul respectiv, nu poti sa ii iei dreptul omului care a facut initiativa legislativa de a fi discutata in Camera", a spus Mircovici.

El a afirmat ca propunerea a apartinut viceliderului Grupului minoritatilor nationale, Ovidiu Gant, care si-a motivat initiativa sustinand ca o comisie poate da raport, favorabil sau de respingere, chiar si in lipsa unui punct de vedere al Guvernului.

Camerei Deputatilor a adoptat tacit, in sedinta de miercuri, o propunere legislativa care prevede interzicerea utilizarii limbii materne a minoritatilor nationale in raporturile cu autoritatile administratiei publice locale, precum si cu serviciile publice deconcentrate, decizie criticata in plen de reprezentantii minoritatilor nationale, scrie MEDIAFAX.

Cei care incalca statutul de limba oficiala a limbii romane isi vor pierde mandatul sau locul de munca si nu vor mai putea activa in institutiile statului, potrivit expunerii de motive a proiectului de lege.

Termenul constitutional pentru dezbatere si vot final al proiectului de lege a fost 8 februarie 2016. Camera Deputatilor este prima camera sesizata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.