Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, audiat in Comisia pentru Sanatate a Camerei Deputatilor, a declarat, miercuri, ca nu isi va da demisia, in contextul in care mai multi deputati i-au cerut acest lucru.

Patriciu Achimas-Cadariu a fost chemat miercuri in Comisia pentru Sanatate a Camerei Deputatilor, pentru a fi audiat cu privire la situatia copiilor internati la Spitalul "Marie Curie" diagnosticati cu sindromul hemolitic-uremic si a celor trei care au decedat.

In cadrul audierilor, deputatul ALDE Gratiela Gavrilescu si deputatul PSD Calin Potor au cerut demisia ministrului Sanatatii, scrie MEDIAFAX.

Insa Patriciu Achimas-Cadariu a declarat ca nu intentioneaza sa demisioneze. "Ultima perioada a fost dificila, nu cred ca cineva se poate pune in pielea parintilor acestor copii. Nu cred ca demisia mea rezolva aceasta problema", a spus ministrul.

Referitor la situatia copiilor internati, ministrul Sanatatii a precizat ca la Spitalul "Marie Curie" mai sunt internati opt copii, dintre care trei la terapie intensiva", care sunt stationari.

Ministrul Sanatatii a declarat ca prima sesizare s-a facut catre DSP Arges pe 9 februarie si ca abia dupa aceasta data s-au activat organismele specifice intr-o astfel de situatie. "Am dispus pe 10 februarie ancheta epidemiologica. In data de 12, comisia s-a deplasat si la Marie Curie, restul masurilor din 12-13 februarie, recoltarea probelor, vor fi prezentate pe larg. De pe 15 s-a facut un sistem de declarare a bolii de sindrom hemolitic uremic".

Cadariu a explicat ca, in contextul in care nu a fost depistata inca sursa infectiei, a activat mecanismul european. "Ne-am dat seama ca ne aflam intr-una din situatiile descrise in Germania. Ne plasam intr-o situatie in care nu identificam agentul patogen. Am urmat exact toate etapele prevazute legal de catre ancheta, in termenii prevazuti", a subliniat ministrul Sanatatii.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.