Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, marti, ca actiunea ANAF in cazul posturilor de televiziune ale trustului Intact reprezinta un atentat la adresa libertatii presei, precizand ca social-democratii asteapta cu interes raspunsuri de la premierul Dacian Ciolos.

Liderul PSD si-a exprimat "indignarea" fata de demersurile ANAF. "Am dorit sa fac aceasta declaratie de presa pentru a-mi exprima indignarea fata de modul abuziv in care functionarii ANAF au procedat, ieri, cand au descins in sediul a cinci televiziuni. Din punctul nostru de vedere este o actiune profund nedemocratica (…) Aceasta actiune este clar un atentat impotriva libertatii de exprimare a presei. Nu exista niciun fel de explicatie logica pentru care, ieri, functionarii ANAF, in sediul unor televiziuni ii legitimau pe cei care muncesc acolo. S-a ajuns in situatia in care i-au legitimat si pe cei care ieseau de la emisiuni, membri unor partide, inclusive un senator al Romaniei", a declarat Dragnea, intr-o conferinta de presa, potrivit MEDIAFAX.

Dacian Ciolos, chemat in plenul Senatului

Liderul PSD a mai spus ca, in ceea ce priveste decizia Senatului, a avut o discutie cu Calin Popescu Tariceanu si cu liderul senatorilor PSD Mihai Fifor. "Am sustinut si sustinem ca primul-ministru sa vina maine in Senat si sa dea explicatii. (…) Asteptam cu mare interes raspunsurile prim-ministrului Dacian Ciolos, sa fie constient ca o structura din subordinea Guvernului, in care seful ANAF este numit prin decizia primului ministru, sa dea explicatiile pentru modul in care s-a procedat si, foarte important, sa gaseasca solutii pentru ca aceste televiziuni sa nu fie inchise", a mai spus social-democratul.

Termenul de 5 zile, cinic si nerealist

Liviu Dragnea a precizat ca va discuta cu presedintele Comisiei de Buget Finante din Camera Deputatilor, Viorel Stefan, pentru a chema ANAF in Parlament pentru a da explicatii cu referire la cazul trustului Intact. Liderul PSD sustine ca termenul de cinci zile in care trebuie sa se mute televiziunile trustului este "cinic" si "nerealist".

Senatul a decis, marti, la propunerea lui Calin Popescu Tariceanu, sa-l cheme pe premier pentru a da explicatii cu privire la actiunea ANAF in cazul Antena 3, pe care presedintele Senatului a calificat-o drept "un plan bine pus la punct de suspendare a democratiei si de anihiliare a presei".

La randul sau, liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a spus ca social-democratii se raliaza actiunii lui Tariceanu. "PSD nu poate asista nepasator la aceasta tentativa de suprimare a unui post de televiziune din Romania - stat European, Romania membru al UE", a sustinut Fifor.

Antena 1 si Antena 3 trebuie sa paraseasca sediile

Sediile posturilor de televiziune Antena 1 si Antena 3 trebuie eliberate in cinci zile, respectiv pana la sfarsitul acestei saptamani, inspectorii ANAF prezentandu-le notificarea de evacuare pentru a pune in executare sentinta penala din 2013, potrivit careia statul a intrat in posesia imobilelor.
Citeste si:
Jador, primele declarații în scandalul cu Florin Salam. De la ce a...
Jador, primele declarații în...

"Directia generala regionala a Finantelor Publice Bucuresti, in calitate de organ de valorificare imputernicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului roman-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate si trecute in proprietatea privata a statului, libere de orice sarcini, in baza unei sentinte judecatoresti, a notificat astazi (luni - n.r.), 15.02.2016, in scopul evacuarii, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior mentionate", se arata intr-un comunicat al ANAF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.