Liderul PSD, Liviu Dragnea, a sustinut joi ca isi va depune demisia cu o zi inainte de finalizarea mandatului de deputat pentru ca nu isi doreste sa beneficieze de legea prin care parlamentarii beneficiaza de pensii speciale.

"Eu o sa dau cu subsemnatul pe cererea de demisie. Eu cred ca puteti spune despre mine ca nu sunt «razgandeanu». Si nu fac afirmatii fara sa nu ma gandesc, chiar cred in asta. Nu am vrut sa fac aceasta afirmatie in perioada in care se dezbatea legea, o fac acuma, pentru ca eu cred foarte mult in lucrul asta. Am fost impotriva, nu am vrut sa pun in situatie delicata colegi de-ai mei, inclusiv care au votat, inclusiv pe cei care stateau in afara salii si care le cereau celor de la PSD sa voteze - ca stiti foarte bine lucrul asta. Dar este o mica forma de protest sau un gest de-al meu prin care nu doresc sa beneficiez de un drept de care cred ca e castigat prematur", a declarat Liviu Dragnea.

El a afirmat ca nu are o ''abordare populista''.

''Eu nu am abordare populista (…) In conditiile in care sunt milioane de pensionari care au pensii nedrepte nu cred ca este in regula ca parlamentarii sa aiba aceste pensii care nu sunt mari luate in sine, dar sunt mari in comparatie cu restul pensionarilor", a argumentat Dragnea.

Birourile Permenente Reunite ale celor doua Camere au decis joi sa ceara aviz consultativ din partea Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Muncii privind normele de aplicare a legii pensiilor speciale pentru parlamentari.

Potrivit prevederilor legii adoptate cu voturile PSD in decembrie 2015, parlamentarii vor primi o pensie speciala, calculata in functie de numarul de mandate incheiate, insa in limita a cel mult trei. Pentru a beneficia de pensie, ei vor trebui sa fi incheiat cel putin un mandat complet, scrie MEDIAFAX.

Un parlamentar cu un mandat ar urma sa primeasca o pensie de aproximativ 1.550 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.