Acordul de colaborare intre PSD si ALDE va fi semnat miercuri, la ora 12.00, la Palatul Parlamentului, a precizat Liviu Dragnea.

Dragnea a precizat ca a avut discutii cu cei doi copresedinti ALDE, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, pentru a stabili detaliile intelegerii. Acordul ar urma sa stabileasca termenii colaborarii intre cele doua formatiuni politice in perspectiva alegerilor locale, dupa modelul protocolului parafat saptamana trecuta de social-democrati si UNPR.

Potrivit discutiilor, organizatiile PSD si ALDE vor avea libertatea de a decide daca vor incheia intelegeri pentru a maximiza sansele candidatilor in alegerile locale. Spre deosebire de acordul PSD-UNPR, prin care formatiunea condusa de Gabriel Oprea s-a angajat sa nu sustina modificarea legii alegerii administratiei publice locale, in sensul revenirii la doua tururi de scrutin, documentul care urmeaza sa fie semnat cu ALDE nu va face referire la acest subiect, potrivit MEDIAFAX.

Calin Popescu Tariceanu preciza ca modificarea legii nu are nicio legatura cu colaborarea la scrutinul local si nu vede de ce ar fi inclusa in acord. Pe de alta parte, Tariceanu mai declara, duminica, la Digi 24, ca, desi organizatiile ALDE vor avea libertatea de a colabora cu PSD, principalul sau obiectiv este participarea pe liste proprii la scrutin si obtinerea unui scor cu doua cifre la alegerile legislative. "Acolo unde vor fi interese comune cu PSD, probabil ca acel lucru il vom face, dar aceste intelegeri locale nu vor face parte dintr-un document pentru ca lasam o mare libertate organizatiilor locale", a spus Tariceanu, la Digi 24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.