Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a declarat, joi, ca legea alegerilor locale intr-un singur tur de scrutin care a trecut de Parlament a fost o moneda de schimb oferita de PNL PSD pentru adoptarea legii votului prin corespondenta.
''Este ori o speculatie, ori o mica rautate, noi nu ne-am reevaluat pozitia. Am avut o pozitie principiala, inca de anul trecut din Parlament. Nu s-a putut in acel moment pentru ca majoritatea rosie, neagra, as spune mai bine, dintre PSD si UNPR a blocat accesul la aceasta solutie de vot prin doua tururi'', a spus prim-vicepresedintele PNL.

El a afirmat ca PNL a facut un compromis politic cu PSD si au votat legea alegerilor locale intr-un singur tur pentru a trece legea votului prin corespondenta, scrie MEDIAFAX.

''Compromisul politic care s-a facut atunci s-a facut pentru a trece legea votului prin corespondenta care era astepata de cetateni, in special de diaspora si a fost o decizie politica, dupa parerea mea, singur care se putea lua in acel moment. Acum incercam sa imbunatatim aceasta lege, nu vad nimic criticabil atunci cand vrei sa imbunatatesti aceasta lege'', a sustinut Predoiu.

''Cine se aseamana se aduna. Din pacate avem inca forte retrograde, antidemocratice in Parlamentul Romaniei. Acest protocol PSD-UNPR nu-si propune altceva decat sa restranga exercitiul dreptului la vot'', a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.