Fostul primar al municipiului Constanta, Radu Mazare, este audiat joi la DNA ca martor in dosarul "ANRP 5" vizand retrocedari ilegale.

La intrarea in sediul DNA, Mazare a declarat ca nu stie cat valoreaza terenul invocat in dosar. "Nu am de unde sa stiu cat costa un metru patrat de pamant. Nu aceasta este meseria mea", a spus fostul primar. In dosarul "ANRP5", au mai fost pusi sub urmarire penala fostul presedinte al ANRP Crinuta Dumitrean si omul de afaceri Horia Simu.

Radu Mazare: "Nu aceasta este meseria mea"

La intrarea in sediul DNA, Mazare a declarat ca nu stie cat valoreaza terenul invocat in dosar. "Nu am de unde sa stiu cat costa un metru patrat de pamant. Nu aceasta este meseria mea", a spus fostul primar. Dupa audieri, Mazare a declarat ca a avut incredere in subalternii sai. "Erau atributiile de serviciu ale angajatilor mei sa cunoasca si sa verifice legislatia in cazul documentelor pe care le aduceau sa le semnez", a spus Mazare.

Coform DNA, Horia Simu a achizitionat printr-un intermediar in 2009 drepturile litigioase ce priveau un teren din municipiul Constanta, pretul cesiunii fiind de 700.000 de euro. "De la acea data, suspectul Simu Horia a initiat un complex de demersuri prin intermediul unor angajati ai societatilor sale si prin intermediul unor persoane cu functii de conducere din cadrul unor institutii publice, cu sprijinul carora sa urgenteze obtinerea despagubirilor prin interventia acestora la nivelul autoritatilor implicate in procedura de retrocedare", spune DNA, potrivit MEDIAFAX.

In 2011, Dumitrean si membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor au aprobat raportul de evalauare intocmit de un expert in care valoarea terenului a fost stabilita la "8.750.000 euro (35 euro/mp), echivalentul a 37.243.500 lei".

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

"Aceasta reprezinta o supraevaluare a terenului respectiv cu suma de 7.875.000 euro, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu aceasta suma in dauna bugetului de stat concomitent cu obtinerea unui avantaj patrimonial de catre suspectul Simu Horia si alte persoane, beneficiare ale drepturilor litigioase", a considerat DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.