Senatorii au aprobat, miercuri, solicitarea DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale impotriva senatorului UNPR, Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, acuzat de abuz in serviciu. Decizia a fost luata cu 102 voturi "pentru" si 30 voturi "impotriva", un vot fiind anulat, potrivit rezultatului final, anuntat oficial in plenul Senatului.

[Update]

Votul a fost secret, cu bile, potrivit regulamentului. Rezultatul oficial al votului urmeaza sa fie anuntat in plenul Senatului.

PNL si PSD anuntasera ca voteaza pentru cererea procurorilor, iar Oprea le-a cerut sentorilor sa aprobe ridicarea imunitatii sale parlamentare.

"Vreau sa spun foarte clar ca cer sa votati pozitiv cererea de incuviintare a urmaririi penale (...) Este datoria procurorilor sa verifice orice suspiciune de incalcare a legii si este obligatia institutiilor sa faca lumina acolo unde existasemne de intrebare. Dupa cum stiti, imi mentin acest punct de vedere. Este in interesul meu pana la urma ca adevarul sa iasa la lumina in cel mai scurt timp", a spus Oprea, in plen.



[Update]

Senatorii au inceput, miercuri, votul asupra solicitarii DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale impotriva senatorului UNPR Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, acuzat de abuz in serviciu pentru folosirea coloanelor oficiale.

La sedinta plenului si-au inregistrat prezenta 124 de senatori. Votul va fi secret, iar pentru incuviintarea solicitarii Justitiei este nevoie de votul majoritatii celor prezenti, in conditiile de cvorum. PNL si PSD au anuntat ca voteaza pentru cererea procurorilor.



Votul va fi secret, cu bile, potrivit regulamentului. PNL si PSD au anuntat ca vor vota pentru incuviintarea solicitarii Justitiei.

Discutiile din plenul Senatului au loc la scurt timp dupa ce presedintele UNPR, senatorul Gabriel Oprea, si presedintele PSD, Liviu Dragnea, au amanat semnarea acordului de colaborare intre PSD si UNPR. Documentul urma sa fie parafat miercuri, la ora 9.30. In urma unor discutii intre liderii celor doua formatiuni, s-a stabilit ca negocierile de semnare a procotolului sa fie reluate dupa votul din Senat, scrie MEDIAFAX.

Dragnea a precizat ca PSD isi mentine decizia de a vota pentru ridicarea imunitatii lui Oprea si a sustinut ca semnarea acordului nu a fost conditionata de acest vot.

Citeste si:
Cum poți crește coeziunea dintre angajați pe termen lung – 4...
Cum poți crește coeziunea...

Comisia juridica a Senatului a avizat, marti, favorabil, cu 9 voturi "pentru", un vot "impotriva" si o abtinere cererea procurorilor de incepere a urmaririi penale a fostului ministru de Interne, acuzat de abuz in serviciu pentru utilizarea coloanelor oficiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.