Fostul ministru de Interne, senatorul UNPR Gabriel Oprea, a cerut retrimiterea dosarului sau, care se afla la Comisa juridica a Senatului, catre Directia Nationala Anticoruptie contestand competenta celor doi procurori care au instrumentat cazul.

Senatorul Gabriel Oprea a cerut ca dosarul sau sa fie retrimis la DNA pentru ca nu ar fi de competenta a doi procurori care au instrumentat cazul sa faca cercetari, iar solicitarea de incepere a urmaririi penale adresata Senatului nu ar respecta procedurile legale, au declarat surse parlamentare pentru MEDIAFAX.

Comisia juridica a Senatului discuta in sedinta de marti solicitarea DNA de avizare a inceperii urmaririi penale a fostului ministru Gabriel Oprea, urmand ca, dupa finalizarea raportului, plenul sa se pronunte asupra ridicarii imunitatii parlamentare a senatorului UNPR.

Cererea lui Oprea de a retrimite procurorilor dosarul sau vine dupa ce, saptamana trecuta, acesta sustinea ca le solicita colegilor sai sa voteze pentru ridicarea imunitatii sale.

"Va aduc la cunostinta faptul ca nu doresc sa beneficiez de aceasta imunitate de procedura, socotind ca se va stabili adevarul, adica nevinovatia mea. In consecinta, solicit colegilor mei senatori sa voteze cererea de urmarire penala, pentru a nu se prelungi perioada necesara stabilirii adevarului", arata Oprea intr-o scrisoare trimisa Parlamentului.

Fostulul ministru de Interne si senator Gabriel Oprea este acuzat de abuz in serviciu, pentru insotirea deplasarilor sale de echipaje ale Politiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal si procurorul general Tiberiu Nitu, in baza unui protocol.

Procurorii DNA trebuie sa obtina avizul Senatului pentru a incepe urmarirea penala pe numele lui Gabriel Oprea. In acest sens, procurorul sef al DNA a trimis procurorului general referatul cauzei in vederea sesizarii Senatului, precum si un numar de 15 volume cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.