Premierul Dacian Ciolos a declarat, luni, ca, in urma discutiilor cu partidele, a rezultat nu exista in acest moment o majoritate parlamentara foarte clara care sa sustina revenirea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

Premierul a precizat ca solutia este in Parlament si guvernul este gata sa isi dea sprijinul, daca exista o vointa reala pentru modificarea legii alegerilor locale.

"Am constat astazi ca majoritatile sunt foarte volatile in Parlament.(...)Nu exista o majoritate clara pentru revenirea la doua tururi. Nu este cazul ca Guvernul sa transeze pe acest subiect", a declarat Ciolos.

El a mai spus ca Guvernul nu trebuie sa se transforme in "instrumentul" niciunui partid, nici al celor care vor modificarea legii, nici al celor care se opun, scrie MEDIAFAX.

"Nu pot decat sa constat ca, cu toata vointa guvernului de a ajuta, decizia ramane tot la Parlament", a insistat Ciolos. El a mai spus ca inca exista discutii intre unele partide privind pozitionarea lor fata de modificarea legii electorale in conditiile in care exista doua proiecte de lege in Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.