Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la finalul discutiilor cu premierul privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, ca Dacian Ciolos le-a transmis ca nu intentioneaza sa dea OUG sau sa-si asume raspunderea pentru modificarea legii si cauta alta solutie, daca e cazul.

"Noua ne-a spus primul ministru ca exclude si varianta ordonantei de urgenta si varianta asumarii raspunderii si ca se mai gandeste la alte optiuni, dar dupa ce se termina consultarile", a declarat Liviu Dragnea, dupa consultarile cu Dacian Ciolos.

Liderul PSD a mai spus ca "din moment ce ideea OUG si a asumarii raspunderii a picat" nu se mai pune problema ca PSD sa boicoteze alegerile locale. "I-am spus premierului ceea ce am spus si public: nu exista niciun fel de argument perntru a tulbura procesul electoral printr-o initiativa care sa schimbe regulile de alegeri cu cateva luni inainte de data alegerilor locale. (...) Ne putem trezi la toamna ca prin septembrie-octombrie vin liberalii cu o alta propunere, sa spuna ca si votul pe lista trebuie schimbat, sa vina cu alta nastrusnicie", a mai spus presedintele PSD.

Liviu Dragnea a sustinut ca PSD sustine reformarea intregului sistem electoral din Romania, afirmand ca nu este normal ca la fiecare tip de alegeri sa se aplice o alta formula.

La randul sau, copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a respins si el schimbarea sistemului de alegeri a primarilor, sustinand ca, desi alegerea in doua tururi ar fi avantajoasa partidului sau. "Nu este firesc, as spune ca este chiar ridicol din partea unui partid politic care acum considera ca l-ar dezavantaja actualul sistem electoral., dupa ce, cu un an inainte il avantaja, sa ceara schimbarea regulilor si ar fi un semnal periculos pentru societate si pentru modul de actiune al guvernului" a declarat Tariceanu.

Tariceanu a mai spus ca o eventuala moidificare a legii ar trebui sa fi facuta de viitorul Parlament.

La consultari liderii PSD si ALDE au venit impreuna, insa s-au ferit sa faca referire la faptul ca liderii UNPR au participat separat, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.