Premierul Dacian Ciolos se intalneste luni dimineata cu reprezentantii partidelor pentru a discuta despre solicitarea PNL privind revenirea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a precizat pentru MEDIAFAX ca premierul Dacian Ciolos va incepe consultarile cu partidele pe tema revenirii la alegerea primarilor in doua tururi luni.

Potrivit PNL, discutiile incep la 9:45 la Vila Lac 1. Delegatia liberalilor este compusa din Vasile Blaga, Adriana Saftoiu, Ilie Bolojan, Ludovic Orban, Gheorghe Flutur.

Propunerea PNL mai este sustinuta doar de reprezentantii Miscarii Populare.

''PSD, UNPR, ALDE si UDMR au anuntat ca nu sunt de acord cu modificarea legii alegerilor locale. In aceste conditii nu stiu daca domnul prim ministru Dacian Ciolos se mai poate gandi ca mai are rost sa initieze in vreun fel sau altul o ordonanta sau proiect de lege in conditiile in care o larga majoritate din Parlament nu sustine aceasta idee'', a spus Dragnea, vineri, intr-o conferinta de presa. El amenintase ca in cazul in care Guvernul va raspunde pozitiv cererii PNL social-democratii vor boicota alegerile locale.

Oprea nu s-a declarat de acord cu ideea lui Dragnea privind boicotarea alegerilor locale in cazul in care se revine la alegerea primarilor in doua tururi."Noi nu boicotam niciodata", a subliniat el, sugerand ca aceasta nu este o atitudine responsabila si mentionand ca respecta legea alegerilor locale, votata de catre toate partidele politice, ce prevede alegerea primarilor intr-un singur tur.

Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca desi este de acord cu alegerea primarilor in doua tururi, nu considera oportuna modificarea legii in acest moment.

Premierul a respins initial modificarea acestei legi, dar s-a declarat dispus sa discute pe aceasta tema dupa ce presedintele Klaus Iohannis s-a declarat in favoarea ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.