Premierul Dacian Ciolos s-a intalnit, vineri, cu ministrul afacerilor externe si comertului exterior al Ungariei, Peter Szijjarto.
Cei doi oficiali au discutat despre aprofundarea relatiei bilaterale, cu accent pe oportunitatile economice, energetice si in domeniul infrastructurii, exprimandu-si interesul pentru dezvoltarea interconectarii infrastructurii regionale, in masura sa contribuie si la dezvoltarea regiunii Europei Centrale si de Est, informeaza Guvernul, printr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Pe agenda discutiilor s-au aflat si teme de actualitate europeana, precum gestionarea migratiei, principala provocare cu care se confrunta Uniunea Europeana. Potrivit sursei citate, premierul Dacian Ciolos si ministrul de externe ungar au "pozitii similare, considerand ca este esentiala consolidarea frontierelor externe ale Uniunii".

Ungaria nu construieste momentan un gard la granita sa cu Romania, dar aceasta decizie ar putea fi reconsiderata in viitor, in functie de felul in care evolueaza situatia in ceea ce priveste criza refugiatilor, a declarat vineri, la Bucuresti, ministrul Peter Szijjarto, aflat in vizita oficiala, la invitatia omologului sau roman, Lazar Comanescu.

"Nu se construieste gard la granita dintre Ungaria si Romania. Se poate sa se construiasca, speram ca nu va fi nicio situatie in care sa se puna in discutie acest subiect. Dorim atat Romaniei, cat si noua insine ca aceste doua tari sa nu fie supuse in viitor unei presiuni a migrantilor care fac necesare masuri ulterioare", a declarat Peter Szijjarto intr-o conferinta de presa comuna, in urma intrevederii cu omologul sau roman, Lazar Comanescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.