Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, a afirmat ca nu intelege de ce PSD are o atitudine "belicoasa" si "complet imatura" pe tema alegerii primarilor in doua tururi, acuzandu-i pe social-democrati ca practica santajul la adresa Cabinetului Ciolos, pe care l-au votat in Parlament.

"Nu vad de ce aceasta atitudine belicoasa a PSD, imatura complet, incorecta pentru ca, intr-un fel, impreuna partidele au spus <<Hai sa sprijinim acest guvern>>. Oamenii au nevoie de un guvern neutru cateva luni, pana la alegeri. Daca il sprijinim, il sprijinim pana la capat, nu-l sprijinim doar cat imi convine mie. (...) Eu, PNL, nu am spus ca daca nu se rezolva cu turul doi, dau jos Guvernul Ciolos, noi nu gandim asa, noi gandim corect", a declarat Catalin Predoiu, joi seara, la Realitatea TV.

Prim-vicepresedintele PNL a mentionat ca la discutiile pe care le-a avut actualul premier cu liberalii, inainte ca guvernul sau sa primeasca votul in Parlament, Predoiu l-a indemnat pe Dacian Ciolos "sa mearga inainte" cu alegerile in doua tururi.

De asemenea, Predoiu a spus ca guvernul este supus unui "santaj politic" din partea PSD si ca ar vrea ca PNL sa "transfere" mai mult curaj catre guvern. "Vad ca Guvernul Ciolos e supus unui santaj politic si a unei abordari extrem de parsive, din punct de vedere politic din partea PSD. As vrea cumva sa transferam mai mult curaj catre acest guvern pentru ca el este investit cu increderea nu numai a Parlamentului, dar si cu increderea cetatenilor care au vrut un guvern neutru din punct de vedere politic si are intemeierea morala sa spuna <<asa e mai democratic, cu doua tururi, nu cu un tur, chiar daca va suparati, domnul Dragnea>>", a mai spus primvicepresedintele PNL.

Catalin Predoiu i-a transmis premierului ca perceptia generala a oamenilor este ca guvernul apartine PNL, iar performantele ministrilor sunt "decontate" de liberali, scrie MEDIAFAX. "Este un guvern de tehnocrati, dar as vrea ca premierul Ciolos sa nu uite ca pe strada lumea spune ca e guvernul PNL si as vrea ca ministrii guvernului sa nu uite ca performanta dansilor e decontata de mine, PNL, nu de altcineva. As vrea sa vada in noi un partener, as vrea sa avem consultari mai dese", a mai spus Predoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.